Etik: Turizm Ege’de Devlet Politikası Haline Getirilmeli

Etik: Turizm Ege’de Devlet Politikası Haline Getirilmeli

Turizm sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olarak gösterilen World Travel Market (WTM) Uluslararası Turizm Fuarı, İngiltere’nin başşehri Londra’da kapılarını açtı.

Turizm sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olarak gösterilen World Travel Market (WTM) Uluslararası Turizm Fuarı, İngiltere’nin başşehri Londra’da kapılarını açtı. 4-7 Kasım 2013 arasında devam edecek fuarda Türkiye, bin metrekarelik stantla yer alıyor. 100 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda Ege Bölgesi ve kritik EXPO sürecindeki İzmir’i temsil eden Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) de tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor.

Fuarla ilgili görüşlerini bildiren Türkiye Otelciler Birliği (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, WTM'nin Türkiye adına son derece önemli olduğunu belirtti. Son dört yılda katılan ilk bakan olan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e sektör adına teşekkür ederek, özellikle EXPO sürecindeki İzmir’in tanıtımının iyi yapılması, turizmin uzun vadede Ege Bölgesi’nde devlet politikası haline getirilip işlenmesi gerektiğini söyledi. İşler, şunları kaydetti: “Türkiye’nin 2014 yılı turizm pazarlamasında son derece önemli olan fuarda ETİK olarak yerimizi aldık ve tanıtım faaliyetlerini titizlikle yürütüyoruz. Tabii ki fuardaki öncelikli amacımız, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik öncülüğünde Ege Bölgesi ve EXPO 2020 adayı İzmirimiz'in tanıtımını gerçekleştirmek. EXPO 2020’yi üstlenecek şehrin belli olacağı tarihe ramak kala bu büyük turizm organizasyonunun son derece önemli olduğunun bilincindeyiz. Dolayısıyla sektörle devlet el ele vererek, hem EXPO 2020 hem de 2014 yılı ülke pazarlamasında birlikte tanıtım yapmanın gururunu yaşıyoruz. Tanıtım, genel hedeflerden nokta hedeflere dönüşecektir ve inovatif bir anlayışla ezberler bozulacaktır. Sayın Bakanımız, vizyonel bakışıyla bu süreci başlatmıştır. Dünyanın 10. büyük kongre merkezine sahip İzmir’in. bu gibi büyük fuarlarda tanıtımına daha çok özen gösterilmeli. İzmir’de her şey var ancak planlamalardan, mahkeme süreçlerinden dolayı maalesef yerimizde sayıyoruz.”

Türkiye’deki barışçı pozitif havanın turizme de yansıdığını belirten ETİK Başkanı İşler, gelecek dönem için umutlu konuştu. Türkiye’nin tanıtımda bütün olumlu gelişmelere rağmen yeni yol arayışlarında olması gerektiğini, özellikle İngiliz turistin artan ilgisinin korunması ve geliştirilmesi gerektiğini belirtti: “Şu anda ülkemizdeki barışçıl hava turizme de yansıyor. Türkiye adına 2014 yılı turizm göstergelerinin çok iyi durumda olduğu bilgisini alıyoruz ancak tüm bunlara rağmen tanıtımda farklı yollar çizilmeli. Öte yandan bu sene İngiliz turistlerin Ege Bölgesi’ne ilgisinin arttığını biliyoruz. Bu ilgiyi 2014 yılında da korumak için girişimlerimizi sürdürmeliyiz. Bu konuda herkesin elini taşın altına sokması gerekmekte.”

Mehmet İşler’e fuarda ETİK Yönetim Kurulu üyeleri olan Sürmeli Otel Genel Müdürü Sadun Alp, Ephesus Prenses Otel Genel Müdürü Gökhan Angın, Aqua Fantasy Otel Genel Müdürü Haluk Alay ve Club Yalı Otel Genel Müdürü Casim Alaybaşı eşlik ediyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.