Esob, Esnaf Ve Bürokrasiyi İftarda Buluşturdu

Esob, Esnaf Ve Bürokrasiyi İftarda Buluşturdu

Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB), Silifke’de verdiği iftar yemeğinde esnafı ve bürokratları bir araya getirdi.

Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB), Silifke’de verdiği iftar yemeğinde esnafı ve bürokratları bir araya getirdi.

Birliğin; Tarsus ve Erdemli ilçelerinden sonra Silifke’de verdiği iftar yemeğine Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Vali Yardımcı Turgut Serimer, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bedri Dursun, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Vedat Güngör, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Kadir Çiftepala, Milli Eğitim İl Müdürü Hasan Gül, İl Defterdarı Veli Tuncer, İl Müftüsü Ali Melek, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, Silifke Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hakan Sayılan, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, birçok esnaf ve bürokratlar katıldı.

Göksu Otel'de duaların okunmasıyla başlayan iftar yemeğinde konuşan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, iftar sofralarında buluşma geleneğine devam ettiklerini, Tarsus ve Erdemli’nin ardından bu akşam Silifke’de buluştuklarını ve geleneksel hale getirdikleri iftar yemeklerini tüm ilçelerde tekrarlayacaklarını belirtti. Dinçer, amaçlarının, 11 ayın sultanı Ramazan ayında esnaflarla iftar yemeğinde buluşmak ve kaynaşmak olduğunu ifade etti.

BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİMİZİDİR”

Yemekte konuşan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise ülkenin kalkınması için esnafların birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini belirtti. Vali Güzeloğlu, şöyle dedi: “Ramazan'da yardım etmek, el verip onu gidermek bizi biz yapan değerler demektir. Şüphesiz bu günün dünyasında kocaman ve büyük mağazalar olabilir, esnaflarımızın yaptığı işi yapan alternatifler ve ortamlar var. Çeşit çok olabilir, belki daha modern de olabilir ama bilin ki insana ait sıcaklığın olmadığı yer, insani değerleri yaşatmayan yer, yüz yüze karşılıklı bakışmayı içermeyen bir yer insana ait değildir ve insana yakın değildir. Onun için esnafı yaşatmak sadece sektörel anlamda yaptığı işi değil, bizi biz yapan, Anadolu’nun Türkleşmesinden ve İslamiyet’le tanışmamızdan itibaren gelen tüm değerleri de canlı tutmak, diri tutmak ve güçlü tutmak demektir. Bugün Silifke’de sizlerin ve sizleri temsil eden tüm esnaflarımızın hem Silifke’nin hem Mersin’in hem de bu ülkenin birlik ve beraberliğine katkı veren değerlerimizdir. İl ve ilçelerimizin gelişmesinde esnaflarımızın katkısı tartışılamaz. Bunun için birlik ve beraberliğimizde en büyük değerin esnafın katkısı ve katkısının karşısındaki çabası bizim için her türlü takdirin üzerindedir. Bu önemli iftar sofrasında paylaştığımız her şeyin tekrarını yaşama dileğiyle emeği geçen herkese teşekkür ederim." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.