Esnaf Ve Sanatkar, Suriyelilere Çalışma İznini Olumlu Buldu

Esnaf Ve Sanatkar, Suriyelilere Çalışma İznini Olumlu Buldu

Savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin çalışabilmesini öngören yasa esnaf ve sanatkarlarca olumlu karşılandı.İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, İstanbul‘da 500 bini aşkın...

Savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin çalışabilmesini öngören yasa esnaf ve sanatkarlarca olumlu karşılandı.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, İstanbul‘da 500 bini aşkın esnaf ve sanatkarın büyük bölümünün yardımcı eleman aradığını; Suriyelileri istihdam edebileceğini dile getirdi.

Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunu‘na değişiklik maddesi eklenmesi, eleman arayan sektörleri memnun etti. Milli Eğitim Bakanlığı meslek kurslarını tamamlayan binlerce Suriyelinin bu eğitimlerden faydalandığı açıklanırken, yeni kanunla kursu bitirenlere çalışma izin doğmuş oldu. Şu aşamada 40 bine yakın Suriyelinin kurslardan eğitim aldığı, bu sayede esnaf ve sanatkarın eleman sorununun aşılacağı ifade ediliyor.

ESNAFIN İHTİYACI KALİFİYE ELEMAN

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, esnafın eleman sıkıntısı çektiğini ve artık çırak yetişmediğini belirtti. Suriyelilerin bu derde deva olabileceğini vurgulayan Yılmaz,” Aslında geçici değil, kalıcı bir çözüm arıyoruz. Onlar bugün var, yarın yok. Bizim kendi insanımızı yetiştirip, onlara meslek kazandırmamız gerekir ama eleman sıkıntımız da ortada. Böyle bir dönemde Suriyeli kalifiye elemanlar esnaf sanatkarımıza katkı verebilir.” dedi.

Yılmaz, istihdam sorununu aşma adına meslek okullarının özendirilmesi gerektiğini anlatırken; şunları kaydetti:

“Geleceğin usta sanatkârını yetiştirmek için bugünden çalışmalara başlamamız gerekir. 6 milyondan fazla işsiz vatandaşımız var. meslek sahibi yapacağımız insanları, kendi vatandaşımız arasından seçmeliyiz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.