Esnaf sicil affını bekliyor

Esnaf sicil affını bekliyor

Seydişehir Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Aypar, çıkarılacak olan torba yasasında esnaf ve sanatkarın göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

5362 sayılı kanuna bağlı esnaf ve sanatkarlar olarak meclisteki konuyla ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten İbrahim Aypar, “Hükümetimiz tarafından hazırlanan yasa taslağında, ülke ekonomisinin can damarı, katma değer sağlayan işsizliğin en büyük sigortası olan, biz esnaf ve sanatkarın kenara itilip konunun içine kısmen dahil edilmesi,  ülkesini seven insanlar olarak bizleri derinden üzmektedir. Şu anda esnaf ve sanatkârın, ekonomik ve sosyal sorunları çığ gibi büyümektedir. En başta küçük esnafın yok olmasına sebep yıllardır gündemde olan ancak bir türlü yasalaşmayan  Marketler Yasasının çıkarılacak  torba yasaya dâhil edilmemiş olması küçük esnaf kesimini derinden üzmektedir. Emeklilik hakkını kazanmak için memur, işçi ve diğer çalışanlar 5 bin –7 bin gün sigorta primine karşılık esnaf ve sanatkârın 9 bin güne, o da yetmeyip emeklilik yaşını bekleterek prim ödemeye devam ettirilmektedir” diye konuştu.
Sağlık güvencesinden yaralanmak için aylık primi ödenmesi gerektiğine işaret eden Aypar, ödenmeyen prim borcunu daha uzun vadeye yaymanın esnafı rahatlatacağını da bildirdi. Esnafın acilen desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Aypar, “KOSGEB kredilerinden zor durumdaki esnafımız maalesef yararlanamamıştır. KOSGEB-İŞKUR marifetiyle işletme sahibi olmayana 27 bin lira hibe kredisi dağıtılırken katma değer sağlayan esnafa faizle ve sınırlı kredi verilmesi düşündürücüdür. Kefalet kooperatiflerimizin içinde bulunduğu sıkıntılı durumsa esnaf ve sanatkarımızın bugününü tanımlayan başka gerçeğidir. Esnafın en önemli sorunlarının bir diğeri esnafa özel bir sicil affı yasa çıkartılmasıdır. Ülke nüfusunda ve ekonomisinde önemli yeri olan  esnaf ve sanatkârımız adına, mecliste yasa ile ilgili yapılan çalışmanın örgütümüzün büyüyen sorunlarının çözülmesi gayesiyle yapılmasını bekliyoruz” dedi.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum