Eskrimciler temposunu artırdı

Eskrimciler temposunu artırdı

Konyalı eskrimciler yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürüyor.

100. Yıl Kapalı Spor Salonu içerisinde yer alan eskrim salonunda antrenör Yusuf Barsbuğa nezaretinde çalışan sporcuları aileleri de yalnız bırakmıyor. Hafta içi 3-4 gün ve hafta sonu antrenman yapan eskrimciler şampiyonalara hazırlanıyor Eskrimi Konya’da az sayıda sporcu yapmasına rağmen alınan başarılı sonuçlar spor kamuoyunun yüzünü güldürüyor.  Nisan ayında Antalya'nın Kemer ilçesinde yapılan Uluslararası Süper Minikler ve Minikler Eskrim Şampiyonasında alınan başarı da Konya eskriminin ne kadar başarılı olduğunu kanıtlar nitelikteydi. 11 ülkeden bine yakın sporcu katıldığı şampiyonada. Konyalı sporcu Orhan Gökbulut kendi branşında 130 sporcu arasından birinci olmuştu.

Başarılı sporcular yetiştirmeye devam eden eskrim branşında yoğun mesai sürüyor. Eskrim Federasyonunun 2010 yılı faaliyet programında yer alan Minik ve Süper Minik Türkiye şampiyonası 25-27 Haziran tarihleri arasında Bolu’da yapılacak. Şampiyonanın hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren Konyalı sporcular bu şampiyondan madalyalarla döneceklerini ifade ettiler. Söz konusu şampiyonaya Konya 10 sporcu ile katılacak. Bolu’da yapılacak Minik ve Süper Minik Türkiye şampiyonasında Konya’yı temsil edecek sporcuların isimleri şu şekilde: Orkun Gökbulut, Artun Demirel, Kutay Özcan, Turgut Ali Maral, Y. Emre Akçadağ, Bedirhan Karpuzcu, Ali Yasin Gündüz, Vehbi Yıldız, Mehlika Demirel,  Şilen Yaman.
 Bolu’da yapılacak şampiyonanın hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğünü söyleyen Eskrim İl Temsilcisi Yusuf Barsbuğa sporcuların madalyalar ile döneceklerini ifade etti. Barsbuğa, “ Şampiyonaya hazırlıklarımız ve diğer kategorilerde antrenmanlarımız devam ediyor. Bolu’da yapılacak organizasyona 10 sporcu ile katılacağız. Bu sporcularımızın 5’i yeni 5’i eski sporcu. Şampiyonanın yeni sporcularımız için tecrübe olacağını düşüyorum. Eski sporcularımız için ise ilerleyen yıllarda milli takım kadrolarına dahil olma adına birer adım olacaktır diye düşünüyorum. Her şampiyonada olduğu gibi bu organizasyonda da başarılı sonuçlar alacağımız düşünüyorum. Konya’da eskrim branşını az sayıda sporcunun yapmasına rağmen birçok başarılı sonuç aldık. Almaya da devam edeceğiz. Geçtiğimiz nisan ayında Orhan Gökbulut kendi branşında 130 sporcu arasından birinci olarak uluslar arası arenada Konya’nın ismini duyurmuştur. Bu başarıların devam etmesi için özverili bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.