Eskişehir'den hükümlüler için örnek proje

Eskişehir'den hükümlüler için örnek proje

KOSGEB Eskişehir Müdürlüğü ile Eskişehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü iş birliğiyle denetimli serbestlikten salınan hükümlülere ücretsiz verilen uygulamalı girişimcilik dersiyle onlara adeta yeni bir yaşam kurma desteği veriliyor.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Eskişehir Müdürlüğü ile Eskişehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü iş birliğiyle denetimli serbestlikten salınan hükümlülere ücretsiz verilen uygulamalı girişimcilik dersiyle onlara adeta yeni bir yaşam kurma desteği veriliyor.

KOSGEB Eskişehir Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümlülerin KOSGEB'in uygulamalı girişimcilik eğitimleriyle topluma daha kolay entegre ve kendi işlerini kurmaları için ilk adımı attığını kaydetti.

İşini kurmak isteyenlerin AB ya da Dünya Bankası fonları dışında Türkiye Cumhuriyeti'nin fonlarına daha kolay ulaşabilmeleri için bir takım yöntemleri bilmesi gerektiğini ifade eden Eskicioğlu, şöyle konuştu:

"Kuracakları işleri sağlıklı sürdürebilmeleri için eğitim gerekiyor. Bu ücretsiz girişimcilik eğitiminin ardından vatandaşları, kendi işini kurması yönünde yüreklendirip, bilgilendiriyoruz. Sonucunda doğru bir çözüme ulaşıyoruz. Denetimli serbestlikle salınan hükümlülerin kendi işlerini kurmaları için kolları sıvadık. Hükümlü vatandaşlar, cezasını çektikten sonra iş bulmaya gidiyor ancak bir takım ön yargılar dolayısıyla iş bulamıyor. Birçok hükümlü, zanaat sahibi. Bunları, kendi işlerini kurabilmeleri ve işletmelerini ayakta tutabilmeleri için eğitimden geçiriyoruz."

Eskicioğlu, eğitimlerin ilk grubunda, 13 hükümlünün bulunduğuna değinerek, eğitimlere katılanların 10'unun kendi işlerini kuracağını bildirdi.

Eğitimin ardından sertifika vereceklerini anlatan Eskicioğlu, "Bununla kendi işlerini kuracaklar. Bize iş planı hazırlayıp getirecekler. Daha sonra değerlendireceğimiz projelere 30 bin liraya kadar hibe, 70 bin liraya kadar da geri ödemeli faizsiz destek vereceğiz. Projeyle KOSGEB, hükümlülerin yeni bir hayat kurmalarında yardımcı oluyor" dedi.

"Meslek edinmelerini hedefliyoruz"

Eskişehir Denetimli Serbestlik Müdürü Şefik Demirkol ise Denetimli Serbestlik Yasası'ndan faydalanan hükümlülerin faaliyetlerini daha güzel geçirmelerini planladıklarını vurguladı.

Hükümlülerin boş zamanlarını yapılandırmayı hedeflediklerine işaret eden Demirkol, şöyle devam etti:

"Onların meslek edinmelerinin sağlanması hedefiyle çalışıyoruz. Bunun için kurumlarla iş birliği içindeyiz. Eğitim ve iyileştirme çalışmaları kapsamından farklı ve özel işler yapılıyor. KOSGEB ile yaptığımız uygulamayla Denetimli Serbestlik Yasası'ndan faydalanmak suretiyle kalan bakiye cezalarını Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde çeken hükümlülerin kendi ayaklarının üzerinde durmalarını sağlamak amacıyla böyle bir uygulama yaptık. Yoğun ilgiyle karşılaştık."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.