Eskişehir Barosu: Fiilen Bölündük, Şimdi Çabalar Bu Devleti Hukukileştirmek

Eskişehir Barosu: Fiilen Bölündük, Şimdi Çabalar Bu Devleti Hukukileştirmek

Eskişehir Barosu; ‘çözüm süreci’, son dönemlerde Güneydoğu’da terör örgütü PKK’nın yaptığı girişimler ve hükümetin bunlar karşısında sessiz kalmasına sert tepki gösterdi. Baro Başkanı Avukat Rıza Öztekin, çözüm sürecinin...

Eskişehir Barosu; ‘çözüm süreci’, son dönemlerde Güneydoğu’da terör örgütü PKK’nın yaptığı girişimler ve hükümetin bunlar karşısında sessiz kalmasına sert tepki gösterdi. Baro Başkanı Avukat Rıza Öztekin, çözüm sürecinin çözülmeyi, ayrışmayı, bölünmeyi getirdiğini belirterek, “Fiilen bölündük, şu anda Güneydoğu ve Doğu bölgemizde adı konulmamış fiili bir devlet var. Çabalar, bu devleti hukukileştirmek içindir.” dedi. Baro; bölünmenin, özerkliğin, federalizmin altyapısını oluşturan birçok yasanın çıktığını kaydetti.

Başkan Rıza Öztekin, yaptığı açıklamada, askeri birlikte Türk bayrağının gönderden indirilmesi, diğer illerde de benzer bayrak indirme hadiselerinin yaşanması, Doğu ve Güneydoğu'da yol kesme, haraç alma ve benzeri eylemlere en son terör örgütü üyesinin heykelinin yapılması, bu heykelin yıkımı üzerine Atatürk'ün heykellerinin yakılmasının eklendiğine dikkat çekti. Olayların nereye kadar gideceğinin belli olmadığını belirten Öztekin, kabul edilmesi mümkün olmayan ve suç teşkil eden bu eylemler karşısında bağımsız ve güçlü bir devletin göstermesi gereken tepkinin gösterilmediğini kaydetti.

"BU CESARETİ NEREDEN ALDIKLARI SORGULANMALI"

Ancak esas sorgulanması gerekenin; bu eylemleri yapanların nereden ve neden cesaret aldıkları, nasıl bu kadar rahat oldukları olduğunu vurgulayan Öztekin, “Futbol izlemeye ya da miting alanına giden kişilerdeki Türk bayrağını tahrik unsuru görenlerin, terör örgütü liderinin posteri ile çok rahat miting yapanlara ses çıkarmaması sorgulanmalıdır.” diye konuştu.

‘Barış süreci’, ‘açılım ve çözüm süreci’adı altında önce Anayasa'daki "Türk" kelimesinin çıkartılmaya çalışıldığını hatırlatan Öztekin, şöyle dedi: "(Benim milletim), (millet) diyenlerin bir türlü milletin adını koymak istemedi. Sonra T.C ibareleri ve Atatürk, tabelalardan ve internet sitelerinden silindi. (T.C tabelalara sığmadı) gibi şaşırtıcı açıklamalar geldi.”

"ARTIK FİİLEN BÖLÜNDÜK, BUNUN İÇİN BİRÇOK YASA ÇIKTI"

Bölünmenin, özerkliğin, federalizmin altyapısını oluşturan birçok yasanın çıktığını iddia eden Öztekin, sonuçta çözüm sürecinin çözülmeyi, ayrışmayı, bölünmeyi getirdiğini belirtti. “Fiilen bölündük” diyen Öztekin, şu anda Güneydoğu ve Doğu bölgelerimizde adı konulmamış fiili bir devletin var olduğunu, çabaların da bu devleti hukukileştirmek olduğunu aktardı.

"ATATÜRK RESMİNİN KİTAPLARDAN ÇIKARILMASIYLA HEYKELİNİN KIRILMASI ARASINDA FARK YOK"

Öztekin, Atatürk'ün resmini internet sitelerinden, resmi okul kitaplarından çıkartmak ile Atatürk'ün heykellerinin terör örgütü üyelerince parçalanması arasında, aynı ortak amaçla yapıldığından, fark görmenin mümkün olmadığını dile getirdi. Öztekin, şöyle devam etti:

“Elbette bu bir geçiş dönemidir. 'Bize acaba bu süreçten bir devlet çıkar mı?' diyen zihniyetle, Cumhuriyet'in kuruluş felsefesini kabul etmeyen diğer bazı odakların aynı kulvarda olması, birliktelikleri, Cumhuriyet'i yıkmak ve ortadan kaldırmak noktasındaki ortak hedefleri dikkat çekicidir. Ama bu hedefleri asla gerçekleşmeyecektir. Çünkü Türkiye devleti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Hiç kimsenin gücü bunun aksini gerçekleştirmeye yetmeyecektir.” Öztekin, yaşanan bu tablo karşısında susanların da tarihi sorumluluğu olacağını kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.