Eski tramvaylar  çürümeye yüz tuttu!

Eski tramvaylar çürümeye yüz tuttu!

Konya'da eski tramvaylar, atıl vaziyette bekliyor. Defalarca yeniden kullanılacağı söyleyenen tramvaylar, çürümüye yüz tutuyor.

Konya'da eski tramvaylar, atıl vaziyette bekliyor. Defalarca yeniden kullanılacağı söyleyenen tramvaylar, çürümüye yüz tutuyor. Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ise “Eski tramvaylar çalışıyor. Yazık, günah. Bunları tamirle yeniden ulaşıma kazandırabiliriz” dedi

Konya'nın ulaşım problemi artarak, devam ederken, çoğu vatandaş, “Eski tramvaylar neden kullanılmıyor” sorusunu soruyor. Alman yapımı tramvayların setlerinde, ısıtma ve soğutma sistemlerinde çeşitli değişikliklere gidilerek iyileştirme yapılması da planlanıyordu. Daha önce yoğunluk oluşmaması adına Adliye-Alaaddin hattı arasında kullanılacağı belirtilen, daha sonra da Özalkent ile Yazır arasına yapılacak olan 17 kilometrelik yeni tramvay hattında kullanılacağı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından dile getirilen eski tramvaylar, paslanmaya başladı. Milli servetin gereksiz yere heba ediliyor olması ise vatandaşın tepkisine neden oluyor.

BİR TRAMVAY NOSTALJİK KAFE YAPILDI

Vatandaş, yoğunluğun engellenmesi adına eski tramvayların hizmete girmesini beklerken, bir tramvay kafeye dönüştürüldü. Tramvay Nostalji Kafe, yapımının tamamlanmasıyla Kültür Park meydanında 2021 yılında hizmete açıldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Emektar tramvaylarımızdan birini kafe olarak hizmete açtık. Tramvay Nostalji Kafe Kültürpark’a çok yakıştı. Bu fikri çok sayıda hemşehrimiz iletmişti. Birlikte düşündük, birlikte yaptık ve açtık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hayırlı olsun” ifadelerini kullanmıştı.

BİR TRAMVAY BİSİKLET TRAMVAYI OLDU

Vatandaş, yine yoğunluğun engellenmesi adına eski tramvayların hizmete girmesini beklerken bir tramvay da bisiklet tramvayına dönüştürüldü. Tramvaya harcama yapılarak, 21 bisikletin aynı anda taşınabileceği bir sistem dizayn edildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, proje ile ilgili şunları dile getirmişti: “Bir tramvayımızı sadece bisiklet tramvayı haline dönüştürdük. Türkiye’de örnek bir uygulamayı daha hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu hem bisiklet kullanıcılarımız için yeni bir başlangıç olacak hem de şehirde önemli bir farkındalık çalışması olacak. Çünkü bu tramvay sürekli olarak, bir ring halinde şehirde bisiklet tramvayı olarak seyahatini sürdürecek. Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

20 TRAMVAY BOSNA'YA GÖNDERİLMİŞTİ

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Çek Cumhuriyeti'nden aldığı 60 yeni tramvayın ardından emekliye ayrılan Alman yapımı eski tramvaylardan 20'si Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'ya bağışlanmıştı.

3-1.jpg

ESKİ TRAMVAYLAR TELEF EDİLİYOR

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, eski tramvayların telef edildiğini dile getirdi. Daha önce eski tramvayların neden atıl vaziyette bulunduğuna dair Konya Büyükşehir Belediyesi'ne soru sorduklarını ancak cevap alamadıklarını hatırlatan Başkan Saydam, “Genel anlayışları itibariyle eski tramvayları kafe ve başka alanlarda telef ediyorlar. Aslında bunlar çalışan tramvaylar. Bunları tamirle yeniden ulaşıma kazandırabiliriz. Şehirde ciddi bir ulaşım problemi var. Mazota ve benzine sürekli zam geliyor. İnsanlar bu sebeple toplu taşımaya yöneldi. Bir yoğunluk vardı, toplu taşımaya talep arttıkça yoğunluk da artıyor. Bu yoğunluk, eski tramvaylar hizmete girerek çözülebilir” dedi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum