Eski İçişleri Bakanının Yargılanmasına Başlandı

Eski İçişleri Bakanının Yargılanmasına Başlandı

Bulgaristan'da telekulak olayına adı karışan eski İçişleri Bakanı Tsvetan Tsvetanov, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Bulgaristan'da telekulak olayına adı karışan eski İçişleri Bakanı Tsvetan Tsvetanov, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Duruşma öncesi basına açıklama yapan Tsvetanov, sanık olarak mahkemeye gelmenin memnuniyet verici olmadığını aktardı. Eski bakan, kendisine karşı açılan davanın siyasi olup olmadığını sorusunu cevapsız bıraktı, fakat bakan olarak Bulgaristan'ın çıkarları için çalıştığını ifade etti.

Dava başlar başlamaz savcılık, reddi hakim talebinde bulundu. Tsvetanov ve avukatları, talebin gereksiz olduğunu ve bu şekilde hızlı ve şeffaf bir sürecin engelleneceğini savundu. Yargıç Dimitrina Angelova ise davadan çekildiğini söyledi.

Tsvetanov'un avukatlığını eski Alman milletvekili Hans-Peter Uhl yapıyor. Müvekkilini, bakan olduğu dönemden beri tanıdığını ifade eden Uhl, organize suçlarla mücadelesinden de etkilendiğini belirtti.

DİNLEMEYİ ENGELLEDİĞİ İÇİN YARGILANIYOR

Tsetanov, Veliko Tırnovo Emniyet Müdütü Orlin Todorov'a karşı istenen özel dinleme araçların kullanımını engellediği gerekçesiyle yargılanıyor. 2009 yılında emniyet müdürüne karşı olan şüpheler üzerine savcılık zanlının dinlenmesini istemişti. Fakat dönemin İçişleri Bakanı Tsvetan Tsetanov'un birçok kez buna engel olduğu iddia ediliyor.

Tsvetanov hakkında ayrıca gazeteci ve siyasileri dinlendiği iddiası bulunuyor. Fakat bununla ilgili bir iddianame henüz hazırlanmadı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.