Eski hükümlü kendi işyerini açtı

Eski hükümlü kendi işyerini açtı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından desteklenen eski hükümlü Mesut Şenyiğite ait sıhhi tesisat ve hırdavat dükkanı düzenlenen törenle hizmete açıldı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından desteklenen eski hükümlü Mesut Şenyiğit’e ait sıhhi tesisat ve hırdavat dükkanı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi’ndeki işyeri açılışına Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hayrettin Semerkant, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İzzet Güneş, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Tahsin Güven, Konya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İsmail Haydaroğlu, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği başkan Vekili Ahmet Çal ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan, eski hükümlü Mesut Şenyiğit’in Koruma Kurulu Başkanlığı’na verdiği sıhhi tesisat ve hırdavat üzerine işyeri açma talebinin incelendiğini ve Mesut Şenyiğit’in önce İŞ-KUR İl Müdürlüğü’ne yönlendirildiğini belirterek, “İŞ-KUR İl Müdürlüğü ve KOSGEP aracılığı ile açılan Girişimcilik Eğitimi’ne yönlendirilen Mesut Şenyiğit, ilgili girişimcilik eğitimini Konya Ticaret Odası’nda başarı ile tamamlamıştır. İlk etapta işyeri açılışı giderleri olarak Konya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan belli bir miktar maddi katkı sağlanarak, kendi mesleği olan sıhhi tesisatçılık üzerine hırdavat ve sıhhi tesisat dükkanının açılması konusunda Koruma Kurulu Başkanlığımız tarafından yardımcı olunmuştur. Koruma Kurulumuzun asıl amacı olan eski hükümlüye istihdam oluşturularak kişinin topluma kazandırılması sağlanmıştır. Umarım bu destek diğer hükümlülere de örnek olur ve onlar da kendi işyerlerinde istihdam olmak için gerekli çalışmayı yapar” diye konuştu.

Kendisine verilen destekten ötürü Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı’na teşekkür eden Mesut Şenyiğit de, “Hükümlülerin tekrar hayata bağlanması açısından güzel bir proje gerçekleştiriliyor. Beni bu şekilde destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Ben de bana verilen bu desteği boşa çıkarmamak için işime sıkı sıkıya bağlanacağım. İnşallah bu olay diğer hükümlülere de örnek olur. Bir hükümlü için hayata atıldıktan sonra yapılabilecek en büyük ve en güzel destekleme budur” dedi.

Konuşmaların ardından eski hükümlü Mesut Şenyiğit’e ait işyerinin açılışı protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.