Eski Futbolcular, Futbolu Sevdirmek İçin Harekete Geçti

Eski Futbolcular, Futbolu Sevdirmek İçin Harekete Geçti

Eski Milli futbolcuların da aralarında bulunduğu veteranlar futbol takımları 'Futbolu sev, sevdir' projesi kapsamında Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde dostluk maçı yaptı. Bir dönem Ankaraspor, Sivasspor, Bursaspor, Erzinspor, Osmaniyespor gibi takımlarda...

Eski Milli futbolcuların da aralarında bulunduğu veteranlar futbol takımları 'Futbolu sev, sevdir' projesi kapsamında Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde dostluk maçı yaptı.

Bir dönem Ankaraspor, Sivasspor, Bursaspor, Erzinspor, Osmaniyespor gibi takımlarda oynayan futbolcular, genç nesillere futbol sevgisini aşılamak için örnek bir adım attı. 'Futbolu sev, sevdir' projesi kapsamında Türkiye Futbol Adamları Derneği Hatay Şubesi'nin (TÜRFAD) organizesinde gerçekleşen turnuva Bahçe Stadı'nda yapıldı. Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvada Osmaniye Masterlar ve İskenderun Masterlar takımı karşılaştı. Kıyasıya bir rekabete sahne olan turnuva, 7-5 İskenderun Masterların galibiyetiyle sona erdi.

Amaçlarının futbolu yaşatmak ve sevdirmek olduğuna değinen eski futbolcu Selim Aras, "Bizler futbolu sevdirmeye çalışıyoruz. Organizasyonu bu amaçla düzenledik. Beraberimizdeki arkadaşlar Anadolu'mun önemli takımlarında krampon giydi. Bahçe Belediye Başkanımız İbrahim Baz’ın burada ev sahipliğinde bu turnuvayı gerçekleştirdik. Turnuva dışında havuza girme fırsatımız da oldu burada. Bizi misafir eden başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Futbolun Türkiye’de en favori spor olduğunu söyleyen eski Sivassporlu oyuncu Mehmet Yıldırım, "Türkiye'de futbol en favori sporlardan biri. Yeni yetişen çocuklar bile neredeyse futbol oynayarak başlıyor hayata. 1980-2010 yıllarında büyük takımlarda top koşturan arkadaşlarımızla birlikte bu organizasyona katıldık. Gelecek nesillere futbolu sevdirmek amacıyla burada turnuva gerçekleştiriyoruz. Futbol konusunda daha fazla çalışma yapılması şart." diye konuştu.

Spora ve sporcuya her zaman önem verdiklerine değinen Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz da "Bir dönem bizim hayranlıkla izlediğimiz yıldız futbolcular Bahçe stadımızda futbol ziyafeti sundular. Bu çok önemli bir organizasyon. Futbolcuları spordan koparmadan gençlere örnek olma açısından büyük önem arz ediyor. Bu projelerin devamlılığı çok önemli. Türk futbolunun gelişmesi için bu tür projelerin yaygınlaşması, gelişmesi gerek." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.