Eski Cumhurbaşkanı Wulff’un Davası Başlıyor

Eski Cumhurbaşkanı Wulff’un Davası Başlıyor

Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un davası yarın Hannover Eyalet Mahkemesi’nde başlıyor.

Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un davası yarın Hannover Eyalet Mahkemesi’nde başlıyor. Wulff, cumhurbaşkanlığı döneminde Münih’te kaldığı bir otelin 753,90 Euro’luk masrafını film yapımcısı David Grönewold’a ödetmek ve bunun karşılında onun Hohn Raabe isimli filminin çekimi için Siemens şirketini destek vermeye teşvik etme şüphesi ile yargılanacak.

Davanın 22 duruşma süreceği öngörülürken, 46 tanığın dinleneceği bildiriliyor. Cumhurbaşkanı Wulff, 2010 yılında Almanya’nın en genç cumhurbaşkanı olarak seçilmiş, ancak hakkında çıkan değişik suçlamalar nedeniyle 2012 yılının şubat ayında istifa etmek zorunda kalmıştı. Christian Wulff ayrıca “İslam Almanya’ya aittir” sözü ile Almanya’da büyük bir tartışmanın ortaya çıkmasına yol açmıştı.

Wulff 2003 ila 2010 yılları arasında da Aşağı Saksonya Eyaleti’nde başbakanlık yapmıştı. Almanya’nın mahkeme önüne çıkan ilk cumhurbaşkanı da olan Wulff beraat etmeyi umuyor. Wulff’un istifasına yol açan suçlamalar soruşturma sırasında doğrulanmamış ve somut suçlama olarak tüm soruşturmadan geriye sadece 753,90 Euro'luk fatura kalmıştı.

Daha sonra savcılık Wulff’un 20 bin Euro ödemesi halinde soruşturmayı durdurma teklifinde bulunmuş, Wulff ise bunu reddetmişti. Dava başlarken Alman basınında Wulff tekrar tartışma konusu oldu. Televizyonlarda Wulff tekrar tartışılırken, Süddeutsche Zeitung gazetesinden hukukçu yazar Heribert Prantl ise Wulff ile ilgili davayı bu noktaya getiren hukukçuları hukuk sistemini suistimal etmekle suçladı ve hâkimlerin aklıselim ile hareket etmesini istedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.