Esed güçleri öldürmeye devam ediyor

Esed güçleri öldürmeye devam ediyor

Ordu birliklerinin, muhaliflere yönelik düzenlediği saldırılarda 43 kişi öldü.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed yönetimine bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 43 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, hükümet güçlerinin yönetim karşıtlarının denetiminde olan bölgelere yönelik kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 21, Humus'ta 11, Halep'te 5, Dera'da 3, İdlib'te 2 ve Lazkiye'de bir olmak üzere 43 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Bu arada rejim güçlerinin Dareyya, Duma, Yermuk ve Muleyha banliyölerine havan topu ve roketlerle saldırdığı belirtilen açıklamada, kentin Berze bölgesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esed güçleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Haleb'in tarihi Emevi Camisi ve çevresinde silahlı muhaliflerle rejim güçleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı kaydedilen açıklamada, rejim güçlerinin Emevi Camisi ile çevresindeki çarşıyı tank ve roketlerle vurduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.