Esed bu 3 ülkeye teşekkür etti!

Esed bu 3 ülkeye teşekkür etti!

Aylar sonra halka seslenen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Batı’nın müdahalesine ihtiyaçlarının olmadığını söyledi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, yedi ay sonra ilk kez bugün halkın karşısına geçerek bir konuşma yapıyor. Rus kaynaklar Esad’ın bugünkü konuşmasında gidiş tarihini açıklayacağını öne sürdü.

Suriye’de 22 aydır devam eden ve 60 bin kişinin ölümüne neden olan çatışmalar sırasında halkın önüne nadiren çıkan Esad’ın tarihi bir konuşması TSİ. 12.00'de başladı. Esad, "Kanımız canımız Beşar'a feda" sloganlarıyla salona girdi ve ayakta alkışlandı.

Opera binasında halka seslenen Beşşar Esad'ın konuşması sık sık sloganlarla kesildi. Konuşmasının ardından salondaki Suriyeliler, Esad'ı kucaklayabilmek için sahneye akın etti.

Esad konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, ülkedeki çatışmanın yönetimle muhalifler arasında değil, vatan hainleri ile halk arasında olduğunu söyledi. Halka yönelik yaptığı konuşmada Esed, şunları belirtti:

TERÖRİSTLERE KARŞI HALKIMIZI SAVUNDUK

''Suriye, tarihinde görmediği bir saldırıyla karşı karşıya. Tüm ülkeyi saran bir acıyla karşı karşıyayız. Ülke içinde ve dışındaki Suriye'ye düşman olan güçler, bizden intikam almak istiyor. Ülkedeki çatışma yönetimle muhalifler arasında değil, vatan hainleri ile halk arasında. Ülkede El Kaide zihniyetine sahip teröristler var. Çoğu Suriyeli olmayan radikal İslamcılarla savaşıyoruz. Bu süreçte yanımızda yer alan Rusya, Çin ve İran'a teşekkür ediyorum. Bazıları Suriye'nin muhaliflere doğrudan askeri müdahalede bulunmayı tercih ettiğini iddia ediyor. Biz başından beri siyasi çözümden yanaydık. Ancak kan dökmekten başka bir şey bilmeyen teröristlere karşı halkımızı korumak için kendimizi savunduk.''

YANIMIZA ORTAK BULAMADIK

Başkent Şam'da halka yönelik yaptığı konuşmada Esed, ''Biz hep diyalogdan yana olduk. Ancak siyasi çözümden yana olmamız, teröristlerle mücadeleden vazgeçmek anlamına gelmiyor'' diye konuştu.

''Arap Baharı denilen şey, eninde sonunda patlayacak bir sabun köpüğünden ibaret'' ifadesini kullanan Esed, ''Teröristlerle mücadelede sorumluluklarını yerine getiren tüm vatandaşları selamlıyorum'' dedi.

''Biz siyasi çözüm yolunu seçtik, siyasi proje getiren herkese elimizi uzattık. Lakin bu konuda yanımızda ortak bulamadık'' diyen Esed, çözüm için yeni bir hükümet kurulması, bir diyalog konferansı düzenlenmesi ve genel af ilan edilmesini de içeren aşamalı bir plan önerdi.

SURİYE EMİR KABUL ETMEZ

Esad, "Ülkemizin sokakları güvenlik ve istikrardan yoksunken mutlu olmamız mümkün değildir.Batı'nın yarattığı bir kuklayla diyalog kurmayacağız.Suriye yardım kabul eder ama emir kabul etmez." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.