Esed: Aktif savaş yıl sonunda biter

Esed: Aktif savaş yıl sonunda biter

Suriye Devlet Başkanı Esed'le görüşen Sergey Stepaşin, Esed'in aktif savaşın yıl sonunda biteceğini söylediğini kaydetti.

Rusya İmparatorluk Ortodoks Filistin Cemiyeti (İPPO) Başkanı, Rusya Sayıştay eski başkanı Sergey Stepaşin, Suriye lideri Beşşar Esed’le Şam’da görüşme sonuçlarını gazetecilerle paylaştı. Stepaşin, “Ben Rusya hükümetini, ikili hükümetler arası komisyonun tekrar oluşturulması gerektiği ile ilgili bilgilendirdim.” dedi.

Suriye liderini iyi bir durumda bulduğunu ifade eden İPPO Başkanı, “Esed muhteşem sportif formda. Ne yaptığını iyi biliyor, bununla ilgili kafasında hiçbir kuşku yok. Rusya Devlet Başkanı Putin’e “Ben Yanukoviç değilim” mesajını aktarmamı istedi.” şeklinde konuştu.

AKTİF SAVAŞ YIL SONUNA BİTER

Suriye ile ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydeden Stepaşin, “Şam’da güvenlik önlemleri düşünülmüş durumda, barikatlar koyulmuş. Esed’in iç ekibinde düşmanları yok, akrabaları ilaç ticareti yapmıyor, savaşıyor. Bunu da tüm halk biliyor.” dedi.

Stepaşin Esed’in kendisine yıl sonuna kadar Suriye’de savaşın aktif aşamasının sona ereceğini söylediğini ifade etti. Stepaşin, “Ben askeri çatışmaların nereye gittiğini sordum. Kendisi yıl sonuna kadar aktif aşamasının sona ereceğini söyledi…” dedi.

Stepaşin Esed’in Lazkiye'ye yönelik saldırı beklediklerini, hedefin kimyasal silahların tamamının çıkartılmasını engelleyerek ABD’nin bölgeye askeri müdahalesi için fırsat oluşturulmaya çalışıldığını iddia ettiğini de aktardı.

PUTİN: SURİYE'DE SAVAŞAN TERÖRİSTLER RUSYA'YA YÖNELEBİLİR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye ve Afganistan’da savaşan terörist grupların Rusya’ya yönelebileceklerini söyledi.

Rus istihbarat teşkilatı Federal Güvenlik Servisi’nin toplantısında konuşan Putin, “Suriye ve Afganistan’da terör eylemlerinde bulunan Rusya ve BDT ülkeleri vatandaşı bir kısım militanların varlığı konusunda endişeliyiz. Orada onların beyinleri yıkanıyor ve terör eğitimi alıyorlar. Onlar daha sonra Rusya ve komşularımız BDT ülkelerine yönelik kullanılabilir. Bizim buna hazır olmamız ve gerekli tedbirleri almamız gerekiyor.” dedi.

Terör ve aşırılıkçı gruplara karşı mücadele edilmesini isteyen Putin, Rusya’da önemli mesafe alınsa da sivillere yönelik saldırı ihtimali olduğuna değindi.

Geçen yıl Volgograd’da yaşanan olayları hatırlatan Putin, “Radikal gruplar sadece Kuzey Kafkasya’da değil, Volga bölgesi ve Merkezi Rusya’da da etnik topluluklar ve dinler arasında provokasyon yapabilir.” uyarısında bulundu.

Rusya'nın Arktik bölgesi ve güney sınırlarında güvenliğin artırması gerektiğini kaydeden Putin, 46 özel servis elemanı ve 258 ajanın 2013’de etkisiz hale getirildiği bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.