Esad'a yakın arkadaş darbesi

Esad'a yakın arkadaş darbesi

Beşar Esadın askeri akademiden okul arkadaşı Tuğgeneral Menaf Tlas, Suriyeden kaçtı

Suriye Cumhuriyet Muhafız Birliği Suriye Cumhuriyet Muhafız Birliği 105’inci Alay Komutanı Tuğgeneral Menaf Tlas, birliğinden ayrılarak ülkeyi terk etti. Reuters, Tlas’ın aile fertlerinin bulunduğu Paris’e gittiğini duyurdu.
ASKERLER SURİYEdEN KAÇIYOR
16 aydır devam eden ayaklanmalarda Suriye orsusundan üst rütbeli pek çok asker ülkeden ayrıldı ancak Menaf Tlas, Esad’ın en yakın çevresinde yer almasıyla diğerlerinden ayrılıyor.
ESADLAR’A EN YAKIN SÜNNİ AİLELERDEN BİRİ
Menaf Tlas, Suriye’deki en güçlü ve Esad ailesine en yakın Sünni ailelerden birne mensuptu. Babası Mustafa Tlass, 1970’lerin başından 2004’e kadar Savunma Bakanlığı yapmıştı. Tlas’ın, ülkenin önde gelen işadamlarından bir olan ağabeyinin de aylar önce Dubai’ye gittiği ileri sürülüyor.
1 ayda 6 kilo verin, Tatile kadar bir beden incelin!
ESAD’IN OKUL ARKADAŞI
Humus yakınlarındaki El- Rastanlı olan Menaf Tlas, Esad ailesinin en yakın çevresindeki birkaç Sünni isimden biri olarak biliniyor. Menaf Tlas da Beşar Esad’la aynı zamanda askeri akademiye başlamıştı.
Tlas, Şam’ın banliyölerinde sivillerin zarar görmemesi için Harasta ve Duma’da rejim güçleri ve muhalifler arasında arabuluculuk yaparak her iki silahlı gücün bölgeden ayrılmasını sağlamıştı.
EN SON HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.