Esad: Laiklik savaşı veriyoruz

Esad: Laiklik savaşı veriyoruz

CHP'li vekillerle görüşen Beşar Esad: Suriye'nin savaşı laiklik savaşıdır.

El Hurra televizyonu için haber yapmak amacıyla Ağustos ayında Suriye'ye giden ve Esad rejimi tarafından gözaltına alınan Türk gazeteci Cüneyt Ünal, CHP'nin girişimleriyle serbest bırakıldı. CHP heyeti, Ünal'ın serbest bırakılması için Suriye lideri Esad'la da görüştü. CHP'li vekillerin 1 saat 20 dakika süren görüşmesinin ardından hatıra fotoğrafı bile çekildi.

"Beşar Esad'ın ruh hali normaldi. Psikolojisi iyi görünüyordu, gayet rahattı. Karşılıklı olarak sohbet ettik." diyen CHP'li vekillerin ziyaretinin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

"LAİKLİK SAVAŞI VERİYORUZ"

Beşar Esad kendisiyle görüşen CHP'li vekillere "Ben Türk Hükümeti ile Türk Halkını ayırıyorum. Başbakan Erdoğan'ı anlamıyorum, kısa sürede bizimle hasım oldu. Biz laik bir ülkeyiz. Suriye'nin savaşı laiklik savaşıdır. Biz El Kaide ile mücadele ediyoruz. Laik bir ülke olan Türkiye El Kaide'yi destekliyor.  Bu grupların ileride Türkiye'nin ulusal güvenliğini de tehlikeye düşüreceğini düşünüyorum. İstenilen, buradaki laik yapıyı kaldırmak. Biz laiklik savaşı veriyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.