Esad halka seslendi

Esad halka seslendi

Suriye lideri Esad merakla beklenen konuşmasını yaptı. İşte Esad'ın konuşmasından satırbaşları;

Bütün olanlardan sonra bir kez daha halkımla gurur duyuyorum pek çok dedikodu dolaşıyor, benim için önemli değil bunlar ama oluşturduğu etki açısından önem taşıyor. Hergün bu bilgiler, pek çok farklı şeyler çıkartıyor söylentilere gelinirse şundan şüphemiz olmamalı ki bugün ülkemizin tarihi açısından son derece önemli bir noktadayız.

Masum insanların kanının döküldüğü bu dönem herkesin canını yaktı, geleceğimiz parlak mı olacak bunu belirleyecek içinden geçtiğimiz dönem. Şimdiye kadar büyük bedel ödediğimiz bir süreçten geçtik, istikrarımız zarar gördü bu konuda bir bedel ödedik. Bütün kamuya ait, özel sektöre ait binaların tahrip edildiği bir süreç yaşadık, vatandaşların ve güvenlik güçlerinin hayatının tehlikeye atıldığı bir süreç yaşadık bunlar benim ve ülkem için büyük kayıp.

Yaşadığımız bu kayıp bize büyük bir acıyıda getirdi, bu krizin olumsuz yanlarını görmemizi sağladı bunlar. Mal ve can kaybı yaşadığımız durumları gösterdi, çok sağlam bir sınavla karşı karşıya kaldığımızı anladık Suriye olarak. Zaman bizim için çok çok önemli, bizim bundan sonra geleceğimize bakmamız lazım geleceğimiz de bizim ellerimizde, yani geleceğimizi nasıl şekillendireceğiz bu bizim elimizde.

Her açıdan baktığımızda geçtiğimiz süreçte de geleceğe bakıyoruz, bunu yaparkende geçmişi, bugünü düzgün şekilde analiz etmek gerekli. Neden bunlar yaşanıyor? Bu bir komplo mu? Bunun arkasında kim var? Bunları sormak önemli, ben Suriye'nin tarihi açısından biliyorum ki komplolarla karşıkarşıya kalmış bir ülke. Dolayısıyla bizler bu komplolara karşı dokunulmazlığımızı güçlendirmek durumundayız, bunları kanıtlamak amacıyla çok çaba sarf ettik ve özellikle de güçlendirebileceğimiz zayıf noktalarımızı belirledik. Bu mikroplar heryerdeler ve bu benzetmeden yola çıkarakta nasıl bilimadamları mikroplara karşı vucüdu dayanıklı hale getiriyorsa bizimde benzer bir yöntemle daha güçlü çıkmamız lazım bazıları bu bir komplo değil diyorlar, ancak Suriye'nin tarihi sürecine baktığımızda Suriye'nin uluslararası zeminde üstlendiği pozisyon önemli. Medyadan gelen bir takım baskılar söz konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.