Erzurum'da Üzerine Yıldırım Düşen Çoban Öldü

Erzurum'da Üzerine Yıldırım Düşen Çoban Öldü

Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Bingöze köyü kırsalında büyükbaş hayvanları otlatan Sinan Önal (20), üzerine yıldırım düşmesi sonucu öldü. Önal'ın yanmış bedeni köylüler tarafından bulundu. Jandarma olay yeri inceleme timinin...

Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Bingöze köyü kırsalında büyükbaş hayvanları otlatan Sinan Önal (20), üzerine yıldırım düşmesi sonucu öldü. Önal'ın yanmış bedeni köylüler tarafından bulundu. Jandarma olay yeri inceleme timinin inceleme yapmasının ardından ceset otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yıldırım çarpması sonucu öldüğü tespit edilen Önal'ın cenazesi Dumlu beldesinde toprağa verildi.

    Köy Muhtarı Mehmet Hanifi Kök, arazide çalıştıkları sırada köyün yakınlarındaki Çaşırdere mevkine yıldırımın düştüğünü söyledi. Yıldırımın düşmesinden saatlerce sonra köye ait büyükbaş hayvanların arazide dağılması ve çobandan haber alınamaması üzerine aramaya çıktıklarını dile getirdi. Çoban'ın yanmış cesedini bulduklarını belirten Kök, "Yıldırımın düştüğünü gördük. Ama çobanın üzerine düştüğünden habersizdik. Hayvanlarımızın arazide dağınık halde görünce cep telefonuyla çobana ulaşmaya çalıştık. Cevap vermeyince araziye çobanı aramak için çıktık. Çaşırdere mevkiinde ise 2 yıldır hayvanlarımızı otlatan çobanımızın cansız ve yanmış bedeni ile karşılaştık." diye konuştu.

    Muhtar Kök, Sinan Önal'ın babasıyla birlikte çobanlık yaptığını ancak babasının bayram izni nedeniyle Dumlu'da bulunduğunu da sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.