Erzurum İçin Kırsal Kalkınma'dan 5 Proje Daha

Erzurum İçin Kırsal Kalkınma'dan 5 Proje Daha

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), toplam 7 milyon 500 bin TL bütçeli 5 projeye imza attı.TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü tarafından 15 Ocak'ta çıkılan ve 12 Mart'ta sonlanan 12. Başvuru Çağrı Döneminde alınan 22 adet...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), toplam 7 milyon 500 bin TL bütçeli 5 projeye imza attı.

TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü tarafından 15 Ocak'ta çıkılan ve 12 Mart'ta sonlanan 12. Başvuru Çağrı Döneminde alınan 22 adet projeden incelemesi tamamlanan 5 projenin destek sözleşmesi Erzurum İl Koordinatörlüğünde imzalandı. İmza töreninde konuşan İl Koordinatörü Vekili Atilla Özlü imzalanan projeleri tanıttı. Özlü, "12. Çağrı döneminde sözleşmesini imzaladığımız bu 5 projenin toplam bütçesi yaklaşık 7 milyon 500 bin TL olup destek miktarı ise yaklaşık 4 milyon 200 bin TL olacaktır.” dedi.

Vekil Özlü, imzalan 5 projenin isim ve bütçelerinin, 3 milyon 090 bin 564 TL bütçeli 200 Baş Kapasiteli Et Çiftliği Projesi, 1 milyon 219 bin 601 TL bütçeli Azizoğulları Et Üreten Tarımsal İşletme Projesi, 1 milyon 037 bin 839 TL Epsilon Süt Sığırcılığı Tesisi Modernizasyon Projesi, 971 bin 250 TL bütçeli Aşkale Besi Çiftliği Projesi, 2 milyon 408 bin 918 TL bütçeli 500 Küçükbaş Kapasiteli Damızlık Et Koyunculuk Tesisi Projesi olduğunu belirtti.

TKDK Vekili Özlü, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Böylece Ekim 2011 tarihinde çağrıya çıkıldığı tarihten bu gün sözleşmesini imzaladığımız 5 projenin sözleşmesiyle birlikte Erzurum İl Koordinatörlüğünün sözleşme imzalanan proje sayısı 56’ya, toplam yatırım bedeli 49 milyon 610 bin TL ve hibe miktarı 23 milyon 340 bin TL‘ye yükseldi." diye konuştu. Özlü, "Şayet 12. Başvuru Çağrı döneminde sunulan 22 adet projeden eksiklik yüzünden geri çekilen proje olmazsa ve bütün projeler ile sözleşme imzalandığı takdirde toplam yatırım tutarı Ekim 2011 tarihinden bu yana Erzurum İl Koordinatörlüğü olarak İl genelinde 60 milyon TL’lik yatırıma ve 30 milyon TL’lik hibe desteğine imza atmış olacağız."

İmzalanan her yeni projenin Erzurum’un gelişmesi için, yeni bir istihdam alanı, yeni bir marka, gelişmede ise yeni bir basamak ve güçlü yarınlara ulaşma adına atılmış bir adım olarak gördüğüne dikkat çeken Özlü, mevcut işletmeleri TKDK destekleri sayesinde modern işletmelere dönüştürmeyi de hedeflediklerini vurguladı.

Tören destek sözleşmelerine imzaların atılmasının ardından sözleşmelerin proje sahiplerine takdim edilmesiyle sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.