Ertuğrul Yalçınbayır: O Savcının Yargıda Yeri Yok

Ertuğrul Yalçınbayır: O Savcının Yargıda Yeri Yok

AK Parti’nin kurucularından Ertuğrul Yalçınbayır, sahur operasyonu savcılarından birinin ‘gerekirse 500 bin kişinin gözaltına alınabileceği’ yönündeki sözlerine tepki gösterdi. Yalçınbayır, “O savcının yargıdan ayrılması lazım.”...

AK Parti’nin kurucularından Ertuğrul Yalçınbayır, sahur operasyonu savcılarından birinin ‘gerekirse 500 bin kişinin gözaltına alınabileceği’ yönündeki sözlerine tepki gösterdi. Yalçınbayır, “O savcının yargıdan ayrılması lazım.” dedi.

Samanyolu Haber’e konuşan Ertuğrul Yalçınbayır, Gazeteci Fatih Altaylı’nın dün köşesine taşıdığı, ifade için gittiği adliyede sahur operasyonu savcılarından birinin ‘gerekirse 500 bin kişinin gözaltına alınabileceği’ yönelik sözlerini değerlendirdi. Yalçınbayır, “O savcının yargıdan ayrılması lazım. Onun gibi düşünenler varsa yargı mekanizması içinde yer almamalı.” ifadelerini kullandı.

Terör ve yolsuzlukları soruşturan polislere yönelik operasyonları eleştiren Yalçınbayır, “Husumete dayalı operasyonlardan hayır gelmez.” dedi. Bu operasyonların mesajının Başbakan tarafından daha önce verildiğini kaydeden Yalçınbayır, “Başbakan açılımını yaptı. Bu Başbakanın görevi değil. Bu polislerin daha önceki operasyonlarda nasıl takdir aldıkları belli. Bunların arasında 200 maaşla takdir edilenler var. O zaman hoşlarına gidiyordu.” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki istihbaratın sorgulanması gerektiğini belirten Yalçınbayır, “İstihbaratımızın maalesef sorgulanabilirliği yok. Bu istihbaratta güven bunalımını beraberinde getiriyor. Tüm istihbarat birimlerini alın, Oslo’dan Uludere’ye, Suriye’ye, Irak’a, İran’a, IŞİD’e gelin, yan tarafına ‘istihbarat’ deyin ve sonuçlarına bakın. İstihbaratın hesap verebilir olmalı.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.