Ertuğrul güven tazeledi

Ertuğrul güven tazeledi

Eğitim İş Konya Şubesinin 7. Olağan Genel Kurulunda yeniden başkanlığa seçilen Başkan Bahattin Ertuğrul, 137 delegenin oyunu aldı. Diğer aday Şengül Fidan 80 oyda kaldı. Ertuğrul, meslektaşlarıyla dayanışmayı artıracaklarını kaydetti

Eğitim-İş 7. Olağan Genel kurulunda mevcut başkan Bahattin Ertuğrul güven tazeledi. Merkez Öğretmenevi’nde gerçekleşen genel kurula, CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman da katıldı.

Divan Başkanlığını İvrizliler Derneği Başkanı Mehmet Elibol’un yaptığı genel kurulun açılışında konuşan Eğitim İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, “Cumhuriyet, kazanımları, laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşılıyor. Şiddeti önleyecek yeni bir öğretmenlik yasasına ihtiyacımız vardır. Yeni dönemde mücadelemizi dayanışmayla, örgütlenmeyle daha ileriye taşıyacağız” dedi.

Diğer aday Şengül Fidan da sendika üyelerinin yüzde 60’nı kadınların oluşturduğunu ifade ederek, “Amacımız Konya şubemizi katılımcı, demokratik, herkesin karar alımında söz sahibi olacağı bir yönetimdir. Her üyemizle yan yana olacağız” diye konuştu.

Eğitim İş Eski Genel Başkanı Veli Demir, sendikacılığın bir mücadele işi olduğunu belirtti.

Yapılan oylama sonucu Bahattin Ertuğrul seçime katılan 190 delegenin 137’sinin oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Şengül Fidan da 80 delegenin oyunu alabildi.

YÖNETİM KURULU OLUŞTU

Yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Eğitim İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul

Yönetim kurulu üyeleri: Selçuk Akdeniz, Umut Kara, Hüseyin Alpasar, Hüseyin Cem Şahin, Mehmet Ali Çelik ve Özer Cantürk.

Üst Kurul Delegeleri: Bahattin Ertuğrul, Mehmet Altıntop, Veli Demir ve Ertan Özkaynak.

MUSTAFA ÜNÜVAR

Kaynak:Mustafa Ünüvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.