Ertuğrul Günay: İsim Eleştirisi Rakibin Çaresizliğini Gösteriyor

Ertuğrul Günay: İsim Eleştirisi Rakibin Çaresizliğini Gösteriyor

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Karadeniz gezisine eşlik eden eski AK Parti Milletvekili Ertuğrul Günay, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismi üzerinden spekülasyon yapılmasını çaresizlik olarak nitelendirdi.     Ekmeleddin...

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Karadeniz gezisine eşlik eden eski AK Parti Milletvekili Ertuğrul Günay, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismi üzerinden spekülasyon yapılmasını çaresizlik olarak nitelendirdi.

    Ekmeleddin isminin Cemalettin, Hüsamettin, Selahaddin gibi dinin olgunlaştırmış olduğu kişi anlamına geldiğini kaydeden Günay, "Daha düne kadar methiyeler dizdikleri bir kişinin ismi üzerinden spekülasyon yapmak, rakiplerinin ne kadar çaresiz ve güç durumda olduğunu gösteriyor." dedi.

    İhsanoğlu’nu tanımaktan onur duyduğunu bakanlığı döneminde de birçok projelerde ortak çalıştıklarını söyleyen Günay, "Ekmeleddin İhsanoğlu, ülke içinde ve dışında önemli hizmetleri olan Türkiye’yi yurt dışında başarıyla temsil etmiş değerli bir devlet adamıdır. O dönem görevden ayrılırken 2012 sonunda Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu, yaptığınız hizmetler her zaman, bu coğrafyadaki ve bu coğrafya dışındaki hizmetleriniz daima takdirle ve saygıyla anılacaktır, büyük izler bıraktınız diye teşekkür mektubu yazılmış birisidir. Sayın Başbakan daha önceki yıllarda her gördüğü yerde, saygıyla ayağa kalktığı, ceketini iliklediği bir bilim insanı ve diplomasi insanıdır. Sayın Başbakan Ekmeleddin Bey'e ve Selahaddin Bey'e saygısız bir üslup kullanıyorsa bu biraz çaresizliğindendir. Onların eksiğinden değil, Sayın Başbakan'ın çaresizliğinden kaynaklanıyor." diye konuştu.

    Halkın sandıkta en doğru kararı vereceğine inandıklarını belirten Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, "Dilerdik ki başka ülkelerde olduğu gibi adaylarımız televizyonlara çıksınlar, karşılıklı adaletli biçimde tartışsınlar bunlar olmadı. Bir adayımız devletin imkânlarıyla, öteki de milletin gücüyle sahalarda. İnşallah millet için Türkiye için, bölgemiz için, insanlık için, iyi olan doğru olan neyse o sonucu millet sandıktan çıkarır." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.