Ert Çalışanlarına Destek Göterisi

Ert Çalışanlarına Destek Göterisi

Yunanistan eski Devlet Radyo ve Televizyon’u ERT’in polis baskını ile boşaltılmasının ardından merkez bina önünde bir gösteri düzenleyen çalışanlar, hükümetin kararını protesto etti.

Yunanistan eski Devlet Radyo ve Televizyon’u ERT’in polis baskını ile boşaltılmasının ardından merkez bina önünde bir gösteri düzenleyen çalışanlar, hükümetin kararını protesto etti. Çalışanlar, ERT’e yeniden girene kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Yunanistan’da ERT’nin geçen haziran ayında kapatılması üzerine çalışanların merkez binayı işgaline dün polis tarafından son verilmesinin yankıları sürüyor. Dün akşam polis kuşatması altındaki bina önünde toplanan çalışanlar, binaya yeniden alınana kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Bina önünde toplanan binlerce gösterici, hükümetin kararını protesto etti. Gösteri sırasında herhangi bir gerginlik yaşanmadı.

İşsiz kalan çalışanlar, bina önünde geçici bir stüdyo oluşturarak internet üzerinden saat 21:00’da son haber bültenini yayınladı. ERT çalışanlarına ana muhalefet SYRİZA ve Yunanistan Komünist Partisi milletvekilleri ile işçi sendikaları destek verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.