Erol Mintaş'ın 'Annemin Şarkısı' Filmi, Saraybosna'da Ana Ödülü Aldı

Erol Mintaş'ın 'Annemin Şarkısı' Filmi, Saraybosna'da Ana Ödülü Aldı

Yönetmen Erol Mintaş’ın “Annemin şarkısı” filmi, Saraybosna Film Festivali’nin ana ödülü olan “Saraybosna’nın Kalbi”ne layık görüldü. Bosna-Hersek'te bir haftadır devam eden Saraybosna Filim Festivali, dün akşam sona erdi. Yönetmen...

Yönetmen Erol Mintaş’ın “Annemin şarkısı” filmi, Saraybosna Film Festivali’nin ana ödülü olan “Saraybosna’nın Kalbi”ne layık görüldü.

Bosna-Hersek'te bir haftadır devam eden Saraybosna Filim Festivali, dün akşam sona erdi. Yönetmen Erol Mintaş ise “Annemin şarkısı” filmi ile ana ödül “Saraybosna’nın Kalbi”ni aldı.

Macaristanlı jüri üyesi ve yönetmen Bela Tarr, “Filmin yönetmeni, bugün mevcut olan ticari filmleri gösterme şeklinden kaçındığı için çok mutlu olduk. Ona da büyük değeri verdik.” dedi.

Mintaş’a “Saraybosna'nın Kalbi” ödülünün yanı sıra 16 bin Euro'luk para ödülü de verildi.

Ödülü Mintaş ile birlikte filmin ana oyuncusu Feyyaz Duman aldı.

Festivalde jürinin özel ödülü de Estzer Hajdu'nun yönettiği 'Macaristan’da yargılanma' (Judgement in Hungary) filmine verildi. Belgesel film dalında öldülü Tiha K. Gudac'ın "Naked Island" (Çıplak ada) filmi aldı. Kısa filim dalında ise Una Gunyak'ın yönettiği 'Tavuk' (The Chicken) filmine ödül verildi.

Saraybosna Filim Festivali Başkanı Mirsad Purivatra, 'Saraybosna Kalbi Onur Ödülü’nü Bosnalı Oscar ödüllü yönetmen Danis Tanoviç'e verdi.

Saraybosna Filim Festivali’nde bu yıl toplam 60 ülkeden gelen 247 filim gösterildi. Ziyaretçi sayısı ise 100 bini geçti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.