Eroğlu: 334 Barajın Yapımını Tamamladık

Eroğlu: 334 Barajın Yapımını Tamamladık

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gölsu Projesi kapsamında ‘Bin günde bin baraj’ yapımının hızla devam ettiğini ve bu barajların 334 tanesinin tamamlandığını açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gölsu Projesi kapsamında ‘Bin günde bin baraj’ yapımının hızla devam ettiğini ve bu barajların 334 tanesinin tamamlandığını açıkladı. Şubat ayında yapılacak bir törenle baraj, gölet ve sulama alanlarının açılışını yapacaklarını belirten Eroğlu, geri kalan kısmın 2014’ün sonunda tamamlanacağını bildirdi.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu ve yönetim kurulu üyeleri Bakan Eroğlu’nu makamında ziyaret etti. İnşaat sanayicilerinin yapmış oldukları yatırımların değerlendirildiği ziyarette Bakan Eroğlu, Türkiye’nin kalkınmasında sektörün önemli bir görevinin olduğunu ifade etti. Türkiye’nin yurtdışındaki müteahhit işlerinde Çin’den sonra ikinci sıraya yükseldiğini söyleyen Bakan Eroğlu, Orta Asya’dan Güney Afrika’ya, Amerika’dan Japonya’ya kadar dünyada büyük tesisleri Türk firmaları inşa ettiğine değindi.

“En hızlı ve en ucuza mal eden firmalar bizim. Hükümetin de yapması gereken iş adamlarımızın, müteahhitlerimizin, sanayicilerimizin önünü açması gerekir.” diyen Eroğlu, artık yapılan işlerin kısa zamanda teslim edildiğine dikkat çekti. Eroğlu, “Sizler zamanla yarışıyorsunuz. Sizlere bazen hiç olmayacak süreler teklif ediyoruz. Bakıyorum ki o sürelerde yetiştiriyorsunuz. Bir barajı geçmişte 25 yılda bitirirken, şimdi 18 ayda bitiriyorsunuz. Belki daha da ekonomik olarak bitiriyorsunuz.” diye konuştu.

İSTANBUL'UN 2071 YILINA KADAR SUYU VAR

Bakanlık olarak başlatmış oldukları Göldes projesinin önemli bir aşama katettiğini ifade eden Eroğlu, “Bin günde bin baraj-gölet-sulama tesisi yapıyoruz. Bunların 334 tanesini bitirdik. Eskiden bir gölet 18 yılda bitmezdi. Biz bin günde bir kısmı baraj bir kısmı gölet ve bir kısmı sulama alanı yapıyoruz. 334 tanesini Başbakan Erdoğan açacak. Geri kalanı da 2014 yılı sonunda bitiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin su ihtiyacı konusunda da bilgi veren Bakan Eroğlu şöyle devam etti: “Hidroelektrik santrallerde çok büyük atılım yaptık. 3 ampulden biri bizim hidroelektrik santrallerde üretiliyor. Hiçbir şehirde su sıkıntısı yok. İstanbul’da 2071 yılına kadar suyumuz var. Ankara’da bir tünel inşa ediliyor. 32 kilometrelik dünyanın en uzun su tüneli. Önümüzdeki yıl Ankara’ya Gerede’den su getirmiş olacağız. Kıbrıs’a kendi müteahhitlerimizle su götürüyoruz. O kadar hızlı çalışıyorlar ki, sessiz sedasız gidiyor. Dünyadaki ilk teknolojiyi de biz uygulayacağız.”

İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu ise geçmiş dönemlerde yaşanan ödenek sıkıntısının artık kalmadığını söyledi. Koloğlu, “15 yılda bitecek işler 2 yılda bitme seviyesine geldi. Uzun dönemde bitirilmeyen işler direkt ekonomiye kazandırılmıştır.” ifadesini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.