Ermeniler, Başbakan Erdoğan’ı Protesto Etti

Ermeniler, Başbakan Erdoğan’ı Protesto Etti

İstanbul’da yaşayan Ermeniler, Başbakan Recep Tayyip Eroğan’ın 'Bana Gürcü dediler, hatta çok daha çirkin şeyler söyleyenler oldu Ermeni dediler' şeklindeki söylemini Hrant Dink’in öldürüldüğü yerde protesto etti. Eyleme katılanlar,...

İstanbul’da yaşayan Ermeniler, Başbakan Recep Tayyip Eroğan’ın 'Bana Gürcü dediler, hatta çok daha çirkin şeyler söyleyenler oldu Ermeni dediler' şeklindeki söylemini Hrant Dink’in öldürüldüğü yerde protesto etti. Eyleme katılanlar, Başbakan’ın milliyetçi oyları çekmek için böyle bir söylemde bulunduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında 'Bana Gürcü dediler, hatta çok daha çirkin şeyler söyleyenler oldu Ermeni dediler' şeklinde sözler sarf etmişti. Bu sözler bazı çevrelerden büyük tepki aldı. İstanbul’da yaşayan Ermeniler de Başbakan’ı protesto etmek için Hrant Dink’in öldürüldüğü yerde eylem yaptı. ‘Ermenilerden özür dile Erdoğan’, ‘Nefretin başı Erdoğan’ yazılı pankart açan Ermeni vatandaşlar, Başbakan’ın sözlerini eleştirdi.

Bir Ermeni vatandaş, “Burada olmamızın sebebi başbakanını ayrılıkçı söylemleri. Ötekileştirişi söylemleri, sanırım milliyetçi kesimin oylarına ihtiyacı var ve bunla ilgili ayrılıkçı tutumunu sergiliyor. Daha önce de bazı toplumlara benzer söylem yapıldı.” dedi.

Eyleme katılan bir başka Ermeni vatandaş ise, “Ermenilere yönelik nefret söylemlerini protesto etmek için toplandık. Bu ırkçı söylemlere karşı mücadele edeceğiz. Bir televizyon kanalında yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle toplandık. Bunu 2011 yılında da söylemişti kendisi. Bu söylemler Türkiye’deki barış ortamına zarar v eren söylemler.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.