Ergenekon Kararı Romanya Basınında

Ergenekon Kararı Romanya Basınında

Romanya basını, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon ile ilgili verdiği kararlara geniş yer ayırdı.

Romanya basını, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon ile ilgili verdiği kararlara geniş yer ayırdı.

Nine O’clock gazetesi ‘Mahkeme kararını verdi. Ergenekon darbeci.’ başlığıyla verdiği haberde yargılama sürecinin 5 yıl sürdüğü Ergenekon davasında darbe girişiminde bulunmaktan asker, gazeteci ve akademisyenlerin suçlu bulunup hüküm giydiği belirtildi. Ergenekon’u yeraltı örgütü olarak tanımlayan site eski genelkurmay başkanın ve diğer 63 kişinin ömür boyu hapis cezası aldığını duyurdu.

Adevarul gazetesi ise haberi "Eski genelkurmay başkanına ömür boyu hapis" başlığıyla verdi. Gazete 21 kişinin beraat ettiği davada Ergenekon terör örgütüne üyelik yasa dışı silah bulundurma ve mevcut hükümete karşı darbe girişimlerinden dolayı çok sayıda kişiye uzun süreli hapis cezası verildiğini belirtti.

Evenimentul gazetesi ‘270 darbecinin yargılandığı davada, bir general ömür boyu hapse mahkûm oldu, 21 kişi tahliye edildi.’ başlığıyla verdi. Haberde, 63 kişinin en yüksek cezadan cezalandırıldığı bildirildi. Ayrıca askerin anayasaya göre 'devletin bekçisi' olduğunu yazan gazete geçmişte 4 kez darbe yapıldığı vurgusunu yaptı.

Romania Libera gazetesi davayı ‘Ergenekon, sokağa çıkma yasağı süreci’ olarak yorumladı. Davayı "İslamcılar ve laikler arasındaki bir düello" diye nitelendiren gazete, mahkeme için 'tiyatro' ve Başbakan Erdoğan için de 'bu tiyatronun yönetmeni' ifadesini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.