Erence: 3 puanımız gasp edildi

Erence: 3 puanımız gasp edildi

TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, lider Akhisar ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada kaçan galibiyete üzülüyor.

Oynadığı futbol ve ortaya koyduğu özveri ile Akhisar taraftarlarının bile takdirini toplayan temsilcimiz Şekerspor yanlı kararları ile maça damgasını vuran karşılaşmanın hakemine tepki gösteriyor. Balıkesir bölgesi hakemlerinden Ali Terzioğlu’nun yönettiği Akhisar maçında sessiz sakın ve yapıcı kimliği ile tanınan Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence bile çileden çıktı. Maçın sonunda Terzioğlu’na tepkisini dile getiren Erence, güçlükle sakinleştirildi.

Zorlu karşılaşmanın ardından tepkisini dile getiren Yavuz Erence, maçın hakemi Terzioğlu’nun üç puanlarını gasp ettiğini söyledi. Maçtan önce yaşadıkları kaygıyı dile getirdiklerinin altını çizen Erence; “Manisa takımının maçına komşu il Balıkesir bölgesi hakeminin verilmesinin doğru olmadığını bu konuda kaygılarımızın olduğunu dile getirmiştik. Ne yazık ki korktuğumuz başımıza geldi ve hakem maçta tüm takdir haklarını Akhisar’dan yana kullandı. Bariz bir penaltımızı es geçen 89. Dakikada attığımız nizami gölü futbolcularımızın beyanı ile ‘parmağının ucuyla rakibine dokundun’ diyerek iptal eden Terzioğlu üç puanımızı gasp etmiştir. Maçtan sonra tüm Akhisar tribünleri takımımızı ayakta alkışlarken bizi Akhisarlı yöneticiler teselli ederek maçı bizim hak ettiğimizi söylediler. Maçın hakemi hakkında federasyona başvurup şikayetçi olacağız. Bu konuda federasyon ve MHK yetkililerini ve temsilcilerini göreve davet ediyoruz. Sahada verdiğimiz başarılı mücadeleyi masa başında elimizden almaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
Konya Şekerspor’un teknik direktörü Mehmet Altıparmak da hakem Terzioğlu’na tepki gösterdi. Altıparmak, yaptığı açıklamada, 90 dakika tek kale oynadıkları karşılaşmadan galibiyetle ayrılamamalarının tek sorumlusunun maçın hakemi Ali Terzioğlu olduğunu söyledi. Zirvesindeki iki takımın maçını yanlı kararlarıyla hakem Terzioğlu’nun katlettiğini ifade eden Altıparmak; “20 yıllık futbol, 6 yıllık antrenörlük hayatımda böyle bir hakem görmedim. Galibiyetimiz maçın hakemi tarafından engellendi. Penaltımızı çalmadı, golümüzü vermedi, maçın genelinde takdir haklarını rakipten yana kullandı. Galip gelmememiz için elinden gelen her şeyi yaptı” dedi. Altıparmak, Cafercan’ın kaydettiği nizami golü vermeyen hakemin bu kararına rakip takımın bile şaşırdığını anlatarak, şunları kaydetti: Hakemin yönetimi Şekerspor camiası olarak bizi derinden üzmüştür. Bu maçta galibiyetimizi engelleyen baş faktör hakem olmuştur. Sahada 90 dakika boyunca büyük bir özveriyle mücadele eden oyuncularımın emeğine üzülüyorum. Bu emeğin karşılığı bu olmamalıydı. İnşallah benzer hatalar önümüzdeki haftalarda tekrarlanmaz.”
Öte yandan bu hafta sonunu maç yapmadan geçecek olan temsilcimiz Şekerspor, önümüzdeki Çarşamba günü oynayacağı Göztepe maçının hazırlıklarına bugün başlayacak. Hafta sonunu izinli geçiren yeşil-beyazlılar, bugün akşam saatlerinde tesislerinde bir araya gelerek yapacağı tek idmanla çalışmalarına başlayacak. Temsilcimizde Göztepe maçı öncesinde sarı kart görerek cezalı duruma düşen Engin dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Sakatlığı süren ve tedavisi devam eden Muhammet Reis ise zorlu maçı yetiştirilmeye çalışılıyor.
Zirve yarışında üst sıralardan kopmamanın hesaplarını yapan temsilcimiz, maç yapmayacağı haftada zorlu rakiplerinin puan kaybetmelerini bekleyecek. Kendisini averajla bir sıra geriden takip eden Göztepe hafta sonu lider Akhisar Belediye’yi ağırlayacak ve evinde önemli bir sınav verecek. Aynı puanda bulunan Alanyaspor ise zirve için hesaplar yapan ancak son haftalarda düşüşe geçen Turgutluspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.