Ereğli dağcıların gözdesi oldu

Ereğli dağcıların gözdesi oldu

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Ereğli'den Çamlıyayla'ya 8. Ulusal Toroslar Dağ Geçişi ''Yaratılmışların Kardeşliği'' sloganıyla yola çıktı.

Ereğli Dağcılık Topluluğu adına Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doktor Ali İhsan Sulak liderliğinde, Şair Faik Tozoğlu, İngilizce Öğretmeni Necattin Aksoylu, Çocuk Yuvası Müdürü Osman Tezcan organizasyonuyla bugün Ereğli'den başlayıp 4 gece dağda kamp yaparak 7 Temmuz 2010 tarihinde Mersin Çamlıyayla'da tamamlanacak. Etkinliğe Türkiye'nin farklı bölgelerinden 7 ile 72 yaş arasında bayan ve erkeklerden oluşan 126 dağcı ve doğa sever katılacak.

Organizasyonun kısmi sponsorluğunu geçen yıl olduğu gibi bu yılda Ereğli Türk Telekom Müdürü Hızır Doğru üstlendi. Ereğli'yi çok sevdiğini ve Ereğli'yi tanıtmak için çabaladıklarını söyleyen Doğru, Bu tür etkinliklere desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Ereğli Dağcılık Topluluğu lideri Doktor Ali İhsan Sulak yürüyüş ile ilgili olarak, ''Geleneksel olarak 8.'si düzenlenecek olan Ulusal Toroslar Dağ Geçişi toplam 90 Km yürüyüş mesafesinde olacaktır. Bu tür faaliyetleri yapma amacımız farklı eğitim, farklı yaş grubu, farklı meslek gruplarından insanları bir araya getirerek sportif amaçlı dağ ortamında buluşturmaktır” dedi. Sulak, Ereğli – Mersin Toroslar Dağ Geçişi adıyla yapılan spor amaçlı dağcılık faaliyetinin büyük ilgi gördüğünü de belirterek, ''Yapılan etkinlik içerisinde katılımcıların sporla birlikte doğal ortamda çevre bilincinin geliştirilmesi, doğal hayatın korunma zorunluluğu ve yaban hayatının önceden bilinerek dikkat edilmesi gereken yerlerin tespit edilmesidir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.