Erdoğan'ın Senegalli kadınlarla ilginç sohbeti

Erdoğan'ın Senegalli kadınlarla ilginç sohbeti

ABD'nin New York kentinde temaslarını sürdüren Başbakan Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) binasına yaya olarak geçtiği sırada bir grup Senegalli kadınla ayak üstü sohbet etti

Renkli kıyafetleriyle dikkat çeken Senegalliler ile Erdoğan'ın konuşmaları kameralara yansıdı. Kendisine İngilizce "Seni seviyoruz" diyen kadınlara teşekkür eden Başbakan Erdoğan, yanındaki AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış vasıtasıyla, "Türkiye'den Senegal'e selam" dedi.
"Sizi herkes çok seviyor burada" diyen Senegalli kadınlara Erdoğan, "Biz de Senegal'i çok seviyoruz, Senegallileri çok seviyoruz" cevabını verdi. Erdoğan'ın ayrılışı sırasında Senegalli kadınlar, "İyi şanslar" temennisinde bulundu.
Bu sırada yabancı gazetecilerin Filistin ile ilgili sorularıyla karşılaşan Başbakan Erdoğan, "Filistin'in taleplerini çok çok doğru buluyorum. Yıllardır gündemde olmasına rağmen geciktirilmiş bir talep olarak görüyorum. Filistin halkına bu hakkın verilmesinin zamanının geldiğine inanıyorum. Eğer dünya demokrasiyi konuşuyorsa, dünya hak ve özgürlüklere inanıyorsa, toprakları on yıllardır işgal altında olan Filistin halkının, devletinin kuruluşuna herkesin destek vermesi gerekir. Biz Türkiye olarak, Filistin halkının ifadeleri neyse bunları aynen paylaşıyoruz" cevabını verdi. Erdoğan, İsrailli bir gazeteciye ise, "Bizden yana bir sorun yok, sorun İsrail yönetiminde" ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.