Erdoğan’ın Mitingi Öncesi Tweet Değil Facebook’tan Paylaşım Yapmış (2)

Erdoğan’ın Mitingi Öncesi Tweet Değil Facebook’tan Paylaşım Yapmış (2)

Recep Tayyip Erdoğan'ın, 10 Temmuz 2014'te Bursa'da gerçekleştirdiği mitingden bir gün önce sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı bir paylaşım ile Erdoğan'ı hedef gösterdiği iddiasıyla 10 ay hapis cezasına çarptırılan Kudret...

Recep Tayyip Erdoğan'ın, 10 Temmuz 2014'te Bursa'da gerçekleştirdiği mitingden bir gün önce sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı bir paylaşım ile Erdoğan'ı hedef gösterdiği iddiasıyla 10 ay hapis cezasına çarptırılan Kudret Kaçar, "O andaki psikolojik durum içerisinde facebook hesabımdan talihsiz bir paylaşımda bulundum." dedi.

Dönemin Başbakanı Erdoğan'ın Bursa ziyaretinden bir gün önce 'TC Kudret Kaçar' adlı facebook kullanıcısı, 'Tabancası olanlara duyurulur. Cuma günü Tayyip Bursa'ya geliyor, işini görün' şeklinde bir paylaşımda bulundu. Toplamda 156 takipçisi olan Kaçar’ın bu paylaşımını Konya’dan gören bir kişi, durumu Emniyet Genel Müdürlüğü’ne (EGM) bildirdi. EGM’nin yönlendirmesiyle harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organiza Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kaçar’ı yakaladı. Bir gece Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki nezarethanede kalan Kaçar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. 5 gün cezaevinde kalan Kaçar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 42 yaşındaki Kudret Kaçar hakkında 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

'Suç işlemeye alenen tahrik ve silahlı tehdit' suçlarından 5 yıl hapis talebiyle açılan davanın karar duruşmasında, Bursa 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Kaçar, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bursa 4. Asliye Ceza Mahkemesi, hükmün açıklanmasını erteledi. Kaçar, 5 yıl içerisinde herhangi bir suça karışmazsa dava düşmüş olacak.

"TWEET DEĞİL FACEBOOK'TAN PAYLAŞIM YAPTIM"

Bursa Adliyesi önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kudret Kaçar, olayı şöyle anlattı: "Olay, iş yerinde talihsiz bir paylaşımdan kaynaklandı. Ramazan ayında olmuştu. Bu boyuta geleceğini hiç düşünmüyordum. Eleştirel bir yazıydı, tehdit içermiyordu. Facebook’tan paylaştım. O zamanki psikolojik durumu içerisinde paylaştım. Zaten bir daha facebook hesabıma girmedim. Ben içerdeyken de paylaşım olmuş. Sürekli tehdit mesajları geldi. Ailemi tehdit ettiler. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiler. Suç duyurusunda bulundum, takipsizlik verildi. Bir gün nezarethanede kaldım, 5 gün de cezaevinde. Halen paylaşım yapıyorum. Sosyal bir bağımlılık sonuçta. Vatansever birisiyim, Atatürkçü bir kişiliğim var."

"SICAĞIN VE RAMAZAN’IN ETKİSİYLE YAPILAN BİR PAYLAŞIM"

Kudret Kaçar’ın avukatı Emre Pınar ise şunları söyledi: "Müvekkilim Ramazan ayında talihsiz bir paylaşım yaptı. Sıcağın verdiği, Ramazan’ın verdiği etkiyle oldukça yanlış anlaşılabilecek bir cümle kurdu. Zaten kendisi de çok pişman, 10 ay hapis cezası verildi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı. Gerekli yerlere itirazımız yapılacak. 5 yıl içerisinde suç işlemezse dava düşecek. Maksadını aşan bir cümle olduğunu ifade ediyoruz."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.