Erdoğan'ın Davutoğlu Kararı İspanyol Basınında

Erdoğan'ın Davutoğlu Kararı İspanyol Basınında

İspanya basını, 12. cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine sadık Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu başbakan olarak seçtiğini yazdı.“Erdoğan Dışişleri Bakanı’nı hükümetin başına getirdi” başlığını...

İspanya basını, 12. cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine sadık Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu başbakan olarak seçtiğini yazdı.

“Erdoğan Dışişleri Bakanı’nı hükümetin başına getirdi” başlığını atan El Pais gazetesi, komşularla sıfır sorun politikası uygulamaya çalışan Davutoğlu’nun bunda başarısız olduğunu vurguladı.

Gazete, Türkiye’de cumhurbaşkanının tarafsız olmasını gerektiği halde, Erdoğan’ın yönetmeye devam istediğini kaydederek, Ahmet Davutoğlu seçiminin bu isteğe tam tamına uyduğunu belirtti.

El Mundo gazetesi, “Erdoğan gözdesi olarak Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nu seçti” başlığını kullandı.

Davutoğlu’nun seçilmesini AKP’deki yeni yetmelerin başarısı olarak kaydeden İspanyol gazetesi, yeni başbakanın görevini 2015 seçimlerinde AKP’nin tarihinde ulaşamadığı 367 milletvekili kazanmak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tüm güçlerini geri vermek olarak tanımladı.

La Vanguardia gazetesi ise “Erdoğan, Osmanlı doğusunun savunucusunu başbakan olarak atadı” başlığını tercih etti.

Başbakan tercihinde sürpriz olmadığını aktaran Katalan gazetesi, Davutoğlu’nun Türkiye’nin bölgede liderlik etmesini savunduğunu ön plana çıkardı.

“BOĞAZIN PUTİNİ”

Davutoğlu’nun başbakanlığa seçilmesine en ilginç tepki ABC gazetesinden geldi. Gazetenin köşe yazarlarından Hermann Tertsch, “Boğazın Putini” başlıklı yazısında, Erdoğan’ın hayranı olduğu Vladimir Putin’i taklit ettiğini öne sürdü.

Latin Amerika ve Rusya’da anayasanın ihlal edildiğini ve baskıcı rejimlerin kurulduğuna dikkati çeken Tertsch, “NATO üyesi Türkiye’den kendi kanunlarına daha fazla saygı göstermesi bekleniyordu. Ama hiç. Erdoğan’ın karşısında sadece birkaç cesur ve izole muhalefet üyeleri ve birkaç Anayasa Mahkemesi üyesi var ve onu durdurmayı denerlerse kahraman olurlar.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.