Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Erdoğan’ın partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda öne çıkan mesajları şöyle:

BDP’ye yeni süreçte sağduyulu ve cesur olması konusunda tavsiyelerde bulunduk. Siyaset, baskılara karşı cesur bir duruş sergilemekle başarıya ulaşır.

- Elinde silah dağlarda bizim askerimize namertçe pusu kuranları savunmak, onlara operasyonu eleştirmek çözümü isteyen içten bir tavır değildir. Biz çözümden yanayız. Çözümden yanayız derken de terör estirenler, çözüm sürecini baltalamak isteyenler, bizden anında cevabını alır.

- Acılar üzerine gelecek inşa edilmez. Biz istikbalimizi acılar üzerine değil, umutlar üzerine inşa edeceğiz. Diyarbakırlı kardeşim, Çankırılı kardeşim yüreğindeki yarayı gel beraber tedavi edelim. Silahı aradan çekelim, Sıkılı yumrukları aradan çekelim. Paris’teki suikast olur olmaz devleti itham etmek ilkeli bir duruş değildir.

- Paris’teki olayın aydınlanmasına ilişkin, faillerin tespitine ilişkin umudun çoğaldığına inanıyorum. Olay aydınlatıldığında daha ilk anda devleti ve hükümeti itham edenler mahcup olacak, özür dilemek ve gerçekle yüzleşmek noktasında yeni bir samimiyet testine maruz kalacaklardır.

- Seni oraya (İmralı) gönderen bir Başbakan’a, Kürt kardeşlerime, ’Bu başbakan bomba yağdırıyor’ dersen, bu olmaz. Biz Kürt kardeşlerimize gönlümüzü açtık, onlara bomba yağdırmadık. Biz teröristlere bomba yağdırdık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.