Erdoğan’a Hakaret Karikatürüyle İlgili Bw Başbakanı’na Açık Mektup

Erdoğan’a Hakaret Karikatürüyle İlgili Bw Başbakanı’na Açık Mektup

Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Genel Başkanı İhsan Öner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içerikli karikatürle ilgili Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann’a açık mektup yazdı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı...

Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Genel Başkanı İhsan Öner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içerikli karikatürle ilgili Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann’a açık mektup yazdı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile ilgili olarak Baden-Württemberg eyaleti okul kitabında çirkin bir tarzda karikatürün yer aldığını üzüntüyle öğrendiklerini kaydeden Öner, “Okullar özel alanlar değildir, aksine kamusal kurumlardır. Ve kamusal okul kitaplarında başka ülkelerin devlet başkanlarına hakaret edilmesi, aşağılanması bizim için alışılmadık; yeni bir şey olur. Bu çok utanç verici bir durumdur” dedi.

Birinden hoşlanmamanın ona hakaret etme hakkı vermeyeceğine dikkat çeken ATİB Genel Başkanı İhsan Öner, “İnsan birini mutlaka sevmek zorunda değildir. Ama bir devlet başkanı tüm bir ülkeyi temsil eder, aynı zamanda o ülkenin vatandaşlarını da. Hiç kimsenin tüm bir halkı kötülemeye hakkı yoktur” dedi.

Öner, “Sayın Başbakan. Umarız, her bir insan ve her bir halkın hassasiyeti,duyarlılığının farklı olduğunu kavrayabilirsiniz. Biz burada bir kişiye yapılan haraketi kınamıyoruz, tüm halkı temsil eden bir makama yapılan hakareti kınıyoruz. Biz, böylesi bir karikatürün okul kitaplarında yer almasının gelecek nesiller için kötü bir örnek olup olmadığını soruyoruz” dedi.

Öner, söz konusu karikatürün okul kitabından çıkarılmasını ve sorumluların Türk vatandaşlarında özür dilemesini talep ettiklerinin altını çizdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.