Erdoğan: Yolsuzluk çıksın evlatlıktan reddederim

Erdoğan: Yolsuzluk çıksın evlatlıktan reddederim

Erdoğan İmam Hatiplerin 100. yılında konuşuyor. Erdoğan eğer evlatlarından biri yolsuzluğa bulaşmışsa evlatlıktan reddedeceğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan İmam Hatip Liseleri'nin 100. yılında yaptığı konuşmada,  "Açık net söylüyorum, benim evlatlarımdan bir tanesi böyle bir şeye karışsın, bir saniye yanımda tutmak evlatlıktan reddederim."  dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Biliyorum çok zulme uğradınız ama sabrettiniz. Hiçbir zaman ümitsiz ve karamsar olmadık. Merhametlilerin en merhametlisinden ümit kesmedik. Kaderin üstünde mutlaka bir kader vardır dedik. 

Hiçbir şey bulamadığımız zamanda seccadeye sığındık. Sabırsızlardan olmadık. Bütün tahriklere rağmen eline silah alanlardan, şiddeti çözüm yolu olarak görenlerden olmadık. Yerin üstü varken, siyaset varken yerin altını tercih edenlerden gizlenenlerden sinsi bir virüs gibi bünyeyi işgal edenlerden olmadık. 

Milletimizle bağımızı hiç koparmadık. Biz bu milletin fertleriyiz, ta kendisiyiz. Biz bu toprakların bu vatanın evladı, ecdadın aziz şehitlerin torunlarıyız. Bu ülkenin esas sahipleri bizleriz. 

Biz kendi öz yurdunda siyaset yolları açıkken, yerin üstünde güneşle yürümek varken, yerin altında tedbiri, takiyyeyi, kisveleri tercih edenlerden olmadık ve olmayacağız. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Adalet mücadelesidir. Milletin değerlerini yüceltme kutsallarını yaşatma mücadelesidir. Bizim mücadelemiz yeni ve büyük Türkiye mücadelesidir. 

Haklı olduğumuz bir mücadelede şiddeti ve gayri meşru yolları tercih edip haktan kopamayız. Şahsi hırsları, zümrevi hırsları, güç ve iktidar gözü dönmüşlüğünü öne çıkarıp sıratı müstakimden sapmayız. Kaderi yok sayıp hedefe giden bir yolu meşru sayamayız. Allah'ın takdirini yok sayıp, menzile ulaşmak için her yöntemi mübah göremeyiz. 

Bize gelen emir son derece kesindir. "Festakim kema ümirt." Emrolunduğun gibi dosdoğru ol. Ancak doğru olursan kazanırsın. Kalıba göre şekil alan, ilke ve çizgi ahlak ve edep tanımayan hiçbir mücadele zafer kazanamaz, menzile ulaşamaz. 

İşte biz böyle bir mücadele geleneğinden geliyoruz. Endülüs saraylarında bir hüküm dikkat çeker. "Allah'tan başka zafer sahibi yoktur." Onun için ben buradan, sizlerle birlikte canlı yayın yapan tüm tv kanallarından milletime ve dünyaya sesleniyorum. Hangi makamdan olursak olalım, kibri, gururu yanımıza yaklaştırmadık yaklaştırmayacağız ve şunu unutmayacağız, Müslüman o kimsedir ki onun dilinden ve elinden tüm Müslümanlar emindir. Müslüman Müslüman'a tuzak kuramaz. Başka insanlara da tuzak kuramaz. 

Müslümanlar olarak, ubudiyet anlayışımızı gözden geçirmek zorundayız. Biz Allah'tan başka mabud tanımıyoruz bunu bileceğiz. Faniler bize mabud olamaz. Bileceğiz ki, bu insan kul mudur bunun da yanlışları vardır. Cumhurbaşkanının da hatası vardır, Tayyip Erdoğan'ın da hatası vardır, Meclis Başkanı'nın da hatası vardır. Hiçbir insan layüsel değildir. Sorgulanamaz değildir. Hepimiz sorgulanabiliriz. Kendimizi gözden geçirmeye mecburuz. Hesaba çekilmeden kendimizi hesaba çekmeye mecburuz. Unutmayalım ki bir hesap günü var. Orada hep hesaba çekileceğiz. O güne gelmeden burada kendimizi hesaba çekelim. Biz milletin emanetine göz dikenlere müsamaha göstermeyiz. Yetimin hakkına el uzatanlara hoşgörü göstermeyiz. Harama el uzatanlardan olmadık Allaha hamdolsun. Harama el uzatılmasına da göz yummayız. Bunun karşısında da sessiz kalmayız. 

Sevgili hocamız Bekir Topaloğlu'nun bir hatırası var. İstanbul İmam Hatip okulu Vefa'da hizmet veriyordu. Ben orada imam hatipe hazırlık kursuna gittim. Matematik öğretmeni Rasim hoca öğrencileri topluyor. Öğretmenler kurulu olarak toplandık ve sizleri tebrik etmeye karar verdik diyorlar. Şu okul bahçesinin dışından bahçeye sarkan meyvelere günlerdir el sürmediniz. Her gün altında oynadığınız halde o elmalara dokunmadınız. Sizi bunun için tebrik ediyoruz diyor. İmam Hatip nesli işte budur. Ben İmam Hatip okulunun bir öğrencisi ve mezunu olmaktan her zaman gurur duydum. Bu gururu bu şerefi son nefesime kadar onurla taşıyacağım. Yetmez, 4 çocuğum da elhamdulillah İmam Hatip'ten mezun oldular. İkisi Kartal, ikisi Kadıköy'den... Ben onlardan razıyım. Rabbim de razı olsun inşallah. Son zamanlarda evlatlarımla ilgili olarak ana muhalefetin yaptığı çamur atma propagandaları. Açık net söylüyorum, benim evlatlarımdan bir tanesi böyle bir şeye karışsın, bir saniye yanımda tutmak evlatlıktan reddederim. Bu kadar açık konuşuyorum. Kalkıp da mensubu olduğu vakıflarla ilgili çalışmalarından rahatsız olan bu anamuhalefet lideri önce kendisi aynaya baksın aynaya.. 

Bunların geçmişi karanlık, genel müdürlük yaptığı zamanlarda bu millet bunların yolsuzluğu sebebiyle gidecek hastane bulamıyordu ilacını alamıyordu. Şimdi gerçekler ortada." 

FATİH SULTAN MEHMET İLE ARAMDAKİ FARK

"Fatih gemileri karadan yürüttü. Biz de araçları suyun altından yürütüyoruz. Farkımız bu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum