Erdoğan Ve Putin, Moskova’da Üdik Toplantısı İçin Anlaştı

Erdoğan Ve Putin, Moskova’da Üdik Toplantısı İçin Anlaştı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi yapıldığı kaydedildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi yapıldığı kaydedildi. Görüşmede taraflar iki ülke arasında ortak bakanlar kurulu gibi çalışan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısının sonbaharda Moskova’da yapılması hususunda anlaştı.

Kremlin Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, “Rusya Devlet Başkanı ve Türkiye Başbakanı, sonbaharda Moskova’da ÜDİK’in sıradaki toplantısının yapılması konusunda anlaştı. Ayrıca St.Petersburg şehrinde düzenlenecek G-20 zirvesinde görüşmelere devam edilmesi hususunda mutabakat sağladı.” bilgisi verildi.

Kremlin açıklamasına göre, görüşmede Suriye ihtilafı ve Mısır’da durum dahil güncel uluslararası konular da ele alındı. Açıklamada, “Orta Doğu’da kriz durumlarının gelecekte gerginleşmesini önlemek amacıyla dünya kamuoyu ile birlikte adımların koordine edilmesi gerektiğinin önemine işaret edildi.” denildi.

Kremlin Basın Bürosu, telefon görüşmesinin Türk tarafının isteğiyle yapıldığını vurguladı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.