Erdoğan Ve Putin Görüştü: İlişkilerimizin Gelişmesine Engel Olmayacağız

Erdoğan Ve Putin Görüştü: İlişkilerimizin Gelişmesine Engel Olmayacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasında ortak bakanlar kurulu gibi çalışan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı için bulunduğu St.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasında ortak bakanlar kurulu gibi çalışan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı için bulunduğu St. Petersburg’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le ikili görüşme gerçekleştirdi.

ÜDİK toplantısı ve ikili görüşmeye katılımı için Erdoğan’a teşekkür eden Putin, ortak plan ve çalışmalar olduğunu belirtti. Doğrudan temas olmasa da Rusya ve Türkiye ilişkilerinin güzel bir tempoyla ilerlediğini ifade eden Putin gülümseyerek, “Yapacağımız bu toplantılarla gelişmeye engel olmayacağız.” dedi. Putin görevlerinin bu ilişkilere katkı sağlamak olduğunu vurguladı. Erdoğan da görüşme öncesi yapılan kısa açıklamada Putin’e teşekkür ederek, “Müşterek atmamız gereken adımlar var. Eminim bu ortak planlarımızı görüşeceğiz. Teşekkür ederim.” dedi.

İkili görüşmelerin ardından heyetler arası geniş katılımlı toplantı yapılacak. ÜDİK zirvesinde Türkiye adına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik yer alacak.

İkili görüşmede Suriye krizi ve Ortadoğu’da yaşanan sorunlar ele alınacak. Suriye krizinin çözümü için Cenevre’de ikinci bir uluslararası konferans toplanması için çalışmaları hızlandıran Rusya, Türkiye’nin de konferansa destek vermesini istiyor. Ancak geçiş hükümetinde Suriye lideri Beşşar Esed’in yer alıp almaması konusunda anlaşmaya varılması beklenmiyor.

ÜDİK zirvesi şehrin dışında Büyük Petro’nun yazlık rezidansı olarak kullandığı Konstantinovski Sarayı’nda gerçekleşiyor. İkili ve heyetler arası görüşmelerin ardından enerji, gümrükler ve devlet ajansları arasında toplam 5 anlaşma ve memorandum imzalanacak. İmza töreninin ardından Erdoğan ve Putin ortak bir basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan’ın uçağı akşam saatlerinde St. Petersburg’dan Trabzon Havalimanı’na hareket edecek.

Erdoğan 5-6 Eylül tarihlerinde St. Petersburg’da yapılan G20 zirvesinde Putin’le bir araya gelmişti. Erdoğan ve Putin yıl içinde de 4 kez telefon görüşmesi gerçekleştirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.