Erdoğan: Tüyü Bitmemiş Yetimin Hakkını Sorarız

Erdoğan: Tüyü Bitmemiş Yetimin Hakkını Sorarız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkını milletin kasasından çalan varsa bunun hesabını biz de hukuk da sorar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkını milletin kasasından çalan varsa bunun hesabını biz de hukuk da sorar." dedi.

Pakistan ziyareti dönüşünde Ankara Esenboğa Havalimanı'nda kendisini karşılayan partililere hitap eden Erdoğan, "Bedduaya lanet, duaya davet" çağrısı yaptı.

Başbakanlık otobüsü üzerinden konuşan Erdoğan, "Cumartesi günü Samsun'a bir çıkış yapmıştık. Pakistan'da Muhammed İkbal'i ziyaret ettik. İkbal, çok anlamlı... şöyle diyor: 'Ben sana yolu sormuyorum, arkadaş soruyorum. Yol arkadaşı yoksa yol neye yarar. Önce yol arkadaşı, sonra yol. Yol arkadaşınız olmadıktan sonra yolun ne anlamı var.' İşte biz bu yola böyle çıktık." şeklinde konuştu.

"YA MİLLET YA ZİLLET"

Erdoğan şöyle devam etti: "Bu yolculukta hele hele 17 Aralık'ta hükümetimize karşı yapılan bu operasyonlarda bilesiniz ki bunun perde arkası milli iradeyedir, milletedir. Burada bir tercih var; Ya millet ya zillet. İnanıyorum ki millet diyenler kazanacak, zillete talip olanlar yine kaybedecek. Bize, Bosna'nın, Şam'ın, Kahire'nin, Bağdat'ın, Myanmar'ın, 76 milyonun içerisinde başı yaşmaklı gözü yaşlı ninelerin duaları yeter. Bu akşam buradan, 'bedduaya lanet, duaya davet' diyorum. Biz beddua ile değil, dua ile emrolunduk. İnananlar birbirlerine karşı dua ile emrolunmuşlardır, beddua ile değil. Biz bu yolda bugüne kadar hep millete efendi olmak için değil, hizmetkar olmak için mücadele verdik."

"HUKUK DA BİZ DE SORARIZ"

Yolsuzluk operasyonuna değinen Erdoğan, "Milletin, tüyü bitmemiş yetimin hakkını milletin kasasından çalan varsa bunun hesabını biz de, hukuk da sorar. Bunun hesabını anamuhalefetin genel müdürü soramaz. Önce o, genel müdürlük yaptığı dönemlerin hesabını versin. Onun hesabını veremeyenler, Rahşan affıyla dışarıda gezenler bunun hesabını soramaz. Onlar tuzaklarını kurmaya devam etsinler ama halkın ve Hakkın tuzağından daha güçlü tuzak yoktur. Sabırlı olacağız. Bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Daha çok kenetlenmeye gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ı karşılamaya gelen partililer, "İn de inelim, gir de girelim" şeklinde sloganı atarak tekbir getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.