Erdoğan Sözde Soykırımın 100. Yılı İçin Resmen Erivan’a Davet Edildi

Erdoğan Sözde Soykırımın 100. Yılı İçin Resmen Erivan’a Davet Edildi

Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan sözde soykırımın 100. yıl törenleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Erivan’a davet etti. Nalbandyan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın resmi davetini, yemin töreni için...

Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan sözde soykırımın 100. yıl törenleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Erivan’a davet etti. Nalbandyan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın resmi davetini, yemin töreni için bulunduğu Ankara’da Erdoğan’a teslim etti. Sözde soykırımın 100. yıl törenleri 24 Nisan 2015’de Erivan’da gerçekleştirilecek.

Erivan’da basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Nalbandyan, Erdoğan’la yemin töreninde kısa bir görüşme imkanı bulduğunu, Osmanlı döneminde işlenen sözde soykırımın anısına yapılacak törenler için Ermenistan Cumhurbaşkanının resmi davetini ilettiğini söyledi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, daha önce kendisinin yemin töreni için Ankara’ya davet edildiğini, ülkesini törenlerde dışişleri bakanının temsil edeceğini, Türk partnerinin Erivan’a daveti ile ilgili girişimde bulunacaklarını ifade etmişti. Sarkisyan diğer dünya liderlerine de törenler için davetiyeler gönderiyor.

Erdoğan 24 Nisan’da 1915 olaylarının 99’uncu yıldönümü vesilesi ile bir mesaj yayınlamış ve olaylarda hayatını kaybeden Ermenilerin torunlarına taziye dileklerini iletmişti.

Azerbaycan toprakları Yukarı Karabağ’da Ermenistan’ın işgali sürdürmesi nedeni ile Ankara-Erivan arasında diplomatik ilişkiler 1993’den bu yana kesilmiş durumda. İki ülke arasında sınır kapıları da kapalı tutuluyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.