Erdoğan: Sesiniz ne zaman çıkacak

Erdoğan: Sesiniz ne zaman çıkacak

Başbakan Erdoğan, Mısır'da yaptığı konuşmada Arap liderleri eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türk-Mısır İş Forumu'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirirken, Arap liderlerin bu duruma sesiz kalmasına da tepki gösterdi.

"GAZZE İÇİN GÜÇLÜ OLMALIYIZ"

Erdoğan, Gazze'ye yönelik saldırılara sessiz kalan BM Güvenlik Konseyi'ni eleştirerek burada alınan kararların 5 devletin liderinin dudaklarının arasında olduğunu söyledi. Erdoğan Batı'nın amacının İslam dünyasını bölmek olduğu belirterek şöyle devam etti: "Özellikle İsrail'in kendilerinin sırtlarını sıvazlayan devletlerin desteğinden aldıkları güçle bu şekilde uluslararası kanunu yerle bir edebiliyorlar. İşte biz bunun için güçlü olmalıyız. Gazze için güçlü olmak zorundayız. Artık bebek öldürmek için yola çıkanlar, karşılarında güçlü bir irade bulacaklar."

ARAP LİGİ'NE SERT ELEŞTİRİ

Konuşmasında İsrail'in saldırılarına sessiz kaldığı için eleştirilen Arap liderleri de göndermede bulunan Erdoğan: "Arap Ligi'ne de sesleniyorum: Sizin sesiniz ne zaman çıkacak? Yani oturacağız, yemekleri yiyeceğiz, toplanacağız, sonra dağılacağız. Bu mudur? Aynı şeyi İslam Birliği Teşkilatı'na söylüyorum: Siz ne zaman bir şey yapacaksınız?" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.