Erdoğan: Onay verseydim vatana ihanet olurdu

Erdoğan: Onay verseydim vatana ihanet olurdu

Başbakan Tayyip Erdoğan, köprü ve otoyol ihalesinde çıkan rakamın kendisini tatmin etmemesi yüzünden iptale gidildiğini belirtirken, yeni yöntemin de halka arz şeklinde olacağını açıkladı

Birleşik Arap Emirliği'nden Ankara'ya dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, iptal sürecini de detaylarıyla anlattı:

“Bu rakam beni tatmin etmedi. Ben bunun üzerine bir çalışma yaptırdım” diyen Erdoğan, bundan sonraki gelişmelerle ilgili şöyle konuştu:

“Çalışmada bunun iki katı bir rakam çıktı karşıma. Birisi 11-12 ise öbürü 8-9 civarında rakam çıktı. Peki en düşüğü ne olmalı? En düşüğü de 7 civarında çıktı. Arkadaşlar böyle çıktıktan sonra ben bunu verirsem vatana ihanet ederim, halkıma ihanet ederim.

Şimdi ne yapacaksınız? Arkadaşlarımızla bir istişare yaptık, bu istişare neticesinde kesin değil ama büyük ihtimalle burayı halka açacağız. Halka arz ile bu işi çözelim istiyoruz ve arkadaşlarımızın ortak kanaati de bu istikamette netleşti. Bakanlar Kurulu'ndaki arkadaşlarımın da havası bu istikamette.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.