Erdoğan: Et ithalatı yapabiliriz

Erdoğan: Et ithalatı yapabiliriz

AK Parti grup toplantısında et fiyatlarındaki artışa değinen Recep Tayyip Erdoğan, fiyatları düşürmek için ithalatı düşünebileceklerini söyledi.

TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bu fiyatları bir defa şöyle rantabl seviyeye düşürmek için gerekirse cari açığı bile düşünmeden ithale gider ve piyasayı biz balans ederiz. Vatandaşa ucuz et yedirmekte kararlıyız" diye konuştu. Erdoğan, "Kısa bir zaman sonra hayvan ithalatına ihtiyaç duymayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında tarım ve hayvancılıkla ilgili şunları söyledi:

Tarım kesimine verdiğimiz destek ödemelerini yıllık 1,9 milyar liradan 15 milyar liraya çıkardık. Böylece genel bitkisel üretimi yıllık 98 milyon tondan 115 milyon tona yükseltmeyi başardık. Özellikle katma değeri yüksek ürünlerde bu artış oranı yüzde 40’ı buldu.

Et ithalatı

Büyükbaş hayvan varlığımız 9,9 milyon adetten 16 milyon adedin üzerine küçükbaş hayvan varlığımız ise 32 milyon adetten 44 milyon adedin üzerine çıktı. Kısa bir zamanda artık hayvan ithaline de ihtiyacımız olmayacak.

Bütün bunlara rağmen hala ülkemizde et fiyatlarının yüksek seyretmesinin genel refah seviyemizin artması talepte yaşanan yükselişle ilgili olduğunu düşünüyorum. Biz, bu fiyatları rantabl seviyeye düşürmek için gerekirse cari açığı bile düşünmeden ithale gider ve piyasayı biz balanse ederiz. Çünkü vatandaşımıza ucuz et yedirmekte kararlıyız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum