Erdoğan: En Kritik Gördüğümüz Alanlardan Biri De Bilişim Sektörüdür

Erdoğan: En Kritik Gördüğümüz Alanlardan Biri De Bilişim Sektörüdür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknoloji üretimine yoğunlaşmak gerektiğini belirterek, “Savunma sanayiyle birlikte en kritik gördüğümüz alanlardan biri de bilişim sektörüdür. Teknolojiyi ve bilgiyi ellerinde tutan ülkelerin diğerleri karşısındaki...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknoloji üretimine yoğunlaşmak gerektiğini belirterek, “Savunma sanayiyle birlikte en kritik gördüğümüz alanlardan biri de bilişim sektörüdür. Teknolojiyi ve bilgiyi ellerinde tutan ülkelerin diğerleri karşısındaki gücü, üstünlüğü bizi bu konuda başarılı olmaya adeta mahkum ediyor. Çünkü başarının sırrı; bilgiyi yönetmektedir, parayı yönetmektedir, insanı yönetmektedir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, GSM operatörü Turkcell'in kuruluşunun 20. yılı resepsiyonuna katıldı. Ankara'da bir otelde gerçekleştirilen resepsiyona Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanısıra; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ile Turkcell yönetim kurulu üyeleri katıldı. Resepsiyon, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in açılış konuşması ve yaptığı sunum ile başladı.

Başbakanlığı döneminde, diğer ülkelerdeki operasyonlarında sıkıntıya düştüğü her durumda ve her yerde Turkcell’in hakkını, hukukunu koruduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonra da korumaya devam edeceklerini belirtti. Türkiye’nin, mobil iletişim alanında dünyanın ileri ülkelerinden biri durumuna gelmesinde Turkcell’in büyük payı olduğunu söyledi. Erdoğan, “Elbette yerli cep telefonu üretimindeki konumuyla, istihdama yaptığı katkıyla, sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle de Turkcell, ayrıca takdiri hak ediyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, 2023 hedeflerinin en önemli unsurlarından birisinin de bilişimde tüketen değil, üreten ülke olma arzusunda olduğunu belirtti. “Gerçekten de Türkiye, fiziki üretim ve hizmet sektörlerindeki rüştünü ispatlamıştır. Bundan sonra artık katma değeri en yüksek alanlar olan bilgi teknoloji üretimine yoğunlaşmak durumundayız. Bu konuda savunma sanayiyle birlikte en kritik gördüğümüz alanlardan biri de bilişim sektörüdür. Teknolojiyi ve bilgiyi ellerinde tutan ülkelerin diğerleri karşısındaki gücü, üstünlüğü bizi bu konuda başarılı olmaya adeta mahkum ediyor. Çünkü başarının sırrı bilgiyi yönetmektedir, parayı yönetmektedir, insanı yönetmektedir. Ülkemizin 2053 ve 2071 vizyonunun altyapısının şekillenmesinde, bu alanlarda elde edeceğimiz neticeler belirleyici olacaktır.” diyen Erdoğan, sözlerini şu sözlerle tamamladı:

“Dünyada artık milyarlar konuşuluyor. Dünya nüfusunun üzerinde bir rakam telaffuz ediliyor. Bakıyorsunuz bir kişinin elinde bir tane yok, kiminde 2 kiminde 3… Adeta yarışıyorsunuz bunlarla. Her gün cep telefonları güncelleniyor ve bununla yarışmak da kolay değil. Herkes birbirine bir de havasını atıyor. Diyor yenisi çıkmış, hemen git bir tane de… Bakkal dükkanından ciklet alır gibi bir tanesini daha alıyor. Böyle bir yaşam var. Tahrik ediyor insanı. Bunu firmalar boş geçer mi? Bakıyorsunuz yeni yeni farklı tasarımlarla bunları üretmeye devam ediyorlar." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.