Erdoğan: CHP ve MHP kaybedecek

Erdoğan: CHP ve MHP kaybedecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 22. Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Olağan Genel Kurulu'nun açılışında konuştu

Çözüm sürecine değinen Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP'yi Nesreddin Hoca'lı bir fıkrayla eleştirerek "Bilenler bilmeyenlere anlatsın" dedi. Erdoğan, "Yine de anlamazlarsa Akil İnsanlar'dan rica ederiz, onlar anlatırlar" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bu ülkede öyleleri oldu ki milletin emeğinden istifade ettiler. Milletin vergilerinden sınırsız istifade ettiler. Normal şartlarda sermaye, hukukun demokrasinin yanında durur. Siz MÜSİAD olarak millet dediniz, vatan dediniz, demokrasi dediniz, hak dediniz, hukuk dediniz.

Türkiye son derece önemli ve tarihi bir süreçten geçiyor. Birçok STK'nın ve MÜSİAD'ın gönülden destek verdiğini görüyoruz. Bu bizi memnun ediyor. Bu süreçte hiç sesi çıkmayanlar var. Suskunluğu tercih edenler var.

İmam hatiplerin, meslek liselerinin kapatılması konusunda gösterdikleri çabanın yüzde 1'ini barış sürecinde göstermeyenler var. Onlar için 76 milyonun kazanması önemli değil. Kendilerinin ne kazanacağına bakıp sessiz ve tepkisiz kalıyorlar.

Geçtiğimiz 10 yılı temel inşa ederek, altyapı düzelterek geçirdik. 2002'den itibaren bir sosyal restorasyon süreci başlattık.

Sosyal sorumluluğu 780 bin kilometre karelik vatan toprağına yaymak zorundayız. Sosyal sorumluluk sadece birkaç kişiye burs, Ramazan ayında gıda paketi vermekle olmaz.

Yeni bir dönemin kapıları ardına kadar açılmıştır. Şu anda biten sadece 30 yıllık terör değil, bir sorunlar manzumesidir. Bugün gerçekleşen şehitlerimizin hayallerinin gerçekleşmesidir. Şu anda Türkiye için karanlık bir devrin kapıları kapanıyor. Şu anda Türkiye'nin makus talihi değişiyor.

Geçmişe kıyasla daha güçlü bir Türkiye var. 10 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı, şimdi nasıl bir Türkiye var?

Birayı milli içki diye tanıttılar bu ülkede. Bu ülkede ilaç yoluyla kısırlaştırma yapıldı. Karşı çıkanlara Cumhuriyet karşıtı dediler.

Ekonominin temelinde insan vardır. İnsan varsa üretim, tüketim ve yatırım vardır.

Nüfus artış hızımız çok kötü. 2040'ta Türkiye artık yaşlılar milleti arasına girecek. Bu milletin nüfusunun artması lazım. Ve bu neslin sağlıklı olabilmesi için dedem bana milli içki olarak ayranı öğretti. Biz Anayasanın gerekliliğini yapıyoruz.

Anayasa'nın 58. maddesinde bize bu görev verildi. Alkolle mücadele devletin, parlamentonun görevidir. Kimse kusura bakmasın

Üniversitenin kampüsü içerisinde alkollü içecek satılıyor. Oraya aydınlanmaya gelen genç, kafayı bulup eve dönüyor. Böyle bir şey olur mu?

Biz burada hak neyse onu yapmak zorundayız. Milletimizin yanında yer almak zorundayız. Kardeşlik hukukunu güçlendirmek zorundayız.

Bize sürekli 'Terör bittiğinde ne olacak?' diye soruyorlar. Terör bittiğinde güzel olacak. En önemlisi de silahların sustuğu bir ortamda her meselemizi şiddetten uzak bir şekilde çözmek için gayret sarf ediyor olacağız.

Bu süreçte herkesin ektin bir şekilde rol almasını ben özellikle rica ediyorum. Türkiye'nin önüne açılan bu kapının kapanmasına ne olur müsade etmeyin. Gün artık tribünlerden seyretme veya tribünlere oyna günü değildir. Gün biten bir terör karşısına kendi terörünü üretme günü de değildir. Çözümün yanında olmayanlar sorunun bir parçası olurlar.

Nasreddin Hoca köyde camide vaaz veriyor, ama cemaatten çok şikayetçi. Çünkü anlattıkları cemaatin bir kulağından girip diğerinden çıkıyor. Nasreddin Hoca da cuma günü hutbeye çıkıp soruyor "Bugün ne anlatacağımı biliyor musunuz?" Cemaat de "hayır" diyor. Hoca da "Madem bilmiyorsunuz o zaman bilmediğiniz şeyi anlatmayayım" diyor. Bir sonraki hutbeye çıktığında cemaat sözleşiyor. Nasreddin Hoca sorduğunda "Evet biliyoruz" diyorlar. Hoca bu kez "Madem biliyorsunuz o zaman anlatmama gerek yok" diyor. Nasreddin Hoca bir sonraki hafta yine soruyor. Bu sefer cemaatin yarısı "evet" yarısı "hayır" diyor. Bu durumda da hoca "Bilenler bilmeyenlere anlatsın" diyor.

Şimdi, MHP bu süreci biliyor, öyle diyor. Bir zahmet MHP genel başkanı CHP genel başkanına bu süreci anlatsın. Yine de anlayamazlarsa biz Akil İnsanlar'dan rica ederiz, izlenimlerini CHP başkanına anlatırlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.