Erdoğan: 2 özelleştirme iptal edilecek

Erdoğan: 2 özelleştirme iptal edilecek

Başbakan Erdoğan, köprü ve otoyol ile Başkent Doğalgaz'ın özelleştirilmesinin iptal edilebiceğini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuk olduğu 'Teke Tek Özel' programında köprü ve otoyollar ile Başkent Doğalgaz'ın özelleştirilmesinin iptal edilebileceğinin sinyalini verdi.

"ÖZELLEŞTİRMELERİ TEKRAR MASAYA YATIRACAĞIZ"

Canlı yayında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, kamuoyunda tartışma yaratan özelleştirmelerle ilgili ses getirecek bir açıklamada bulundu. "Demosrasyonlar ikili görüşmeler yapılıyor. Ben inanıyorum ki çok ciddi fonlar Türkiye'ye gelmeye başlayacak" diyen Erdoğan: "Biz belki bazı özelleştirmeleri iptal edeceğiz. Örneğin otoyol meselesi, köprüler meselesini tekrar masaya yatıracağız. Daha yüksek beklentilerimiz var" dedi.

"TÜRKİYE MALININ KIYMETİNİ BİLİYOR"

Türkiye'nin malının kıymetini bilen bir ülke olğunu belirten Erdoğan: "Burada karlılık olayını milletimizin lehine düşünmek durumdayız. Türkiye malının kıymetini bilen bir ülke durumunda. Mesela Başkent Gaz biz 1,5'u yakalamışız. Ödemediği için teminatı gitti. Yeni gelen 1,100'le geliyor. Şimdi 1,5'u yakaladığın yerde 1.00'le geldiğinizde Fatih Altaylı bunun hesabını sormaz mı?" şeklinde konuştu.

İHALELERİ KİM KAZANMIŞTI?

Hatırlanacağı üzere Başekent Doğalgaz özelleştirme ihalesini Torunlar Gıda, köprü ve otoyollar ihalesini de Koç Holding AŞ - UEM Group Berhad - Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Ortak Girişim Grubu kazanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.