Erçin: Hedefimiz Kore

Erçin: Hedefimiz Kore

Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, Mayıs ayında Korede yapılacak Dünya Şampiyonasında kürsünün en üstüne çıkmayı hedeflediklerini, bunu başaracak güçte olduklarını söyledi

Türkiye’de amatör sporun lokomotifi durumuna gelen tekvandocuların hedefi Mayıs ayı içerisinde Kore’de yapılacak olan Dünya Tekvando Şampiyonasında kürsünün en üstüne çıkmak. Kore’de yapılacak olan şampiyonaya hazırlanan tekvandocular, bu şampiyona öncesinde Almanya açık turnuvasına katılacaklar. 12-13 Mart tarihlerinde yapılacak olan Almanya turnuvasında katılacak olan sporcularımız, teknik direktör Ali Şahin yönetiminde hazırlıklarını sürdürüyor.  9 Mart’a kadar devam edecek olan kampta 49 sporcu bulunuyor.  Bu sporcuların iyi bir hazırlık döneminden sonra Almanya turnuvasına katılacaklarını söyleyen Ramazan Erçin, esas hedeflerinin Kore’de yapılacak olan Dünya şampiyonası olduğunu söyledi. Almanya’da gerçekleştirilecek olan turnuvanın, bir bakıma Dünya şampiyonasına seçme niteliği taşıdığını bildirdi. Erçin, Türk tekvandosunun hem Avrupa’da hem de Dünya’da önemli bir konuma geldiğini, tekvandonun bu duruma gelmesinde de Şahin kardeşlerin önemli bir unsur olduğunu sözlerine ekledi. 
TEKVANDODA DİJİTAL GÖZ DÖNEMİ
Öte yandan, Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen Türkiye Gençler Tekvando Şampiyonası’nda ilk kez, mindere yerleştirilen 3 kamera ile sporcuların hamleleri kayıt altına alınıyor. Müsabaka sırasında antrenörün, hakemin verdiği karara itiraz etmesi durumunda kayıtlar incelenerek sporcuların elde ettiği puan yeniden belirleniyor.
Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından Alanya’da yapılan Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda minderdeki sporcuların hareketlerini görüntüleyen üç kameralı kayıt sistemi kullanılmaya başlandı. Kayıt sistemiyle, tekvando müsabakasının yapıldığı minderin üç köşesine yerleştirilen kameralarla sporcuların müsabaka sırasında rakiplerine yaptığı hamleler görüntüleniyor. Hakem masalarındaki bilgisayarlara aktarılan görüntüler, sporcuların elde ettiği puanların belirlenmesinde önemli rol alıyor. Müsabaka sırasında hakemin vermiş olduğu karara antrenör tarafından itiraz edilmesi halinde, minder hakemleri kamera görüntülerini izleyerek son kararı veriyor. Müsabakalarda antrenörlerin, kendilerine verilen itiraz kartını hakeme göstererek, alınan karara bir kez itiraz edip görüntüleri inceleyebiliyor.
Türkiye Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, tekvando müsabakalarında iki yıldır tek kamera ile kayıt sisteminin kullanıldığını hatırlatarak, hakemlerin verdiği kararın tartışma sebebi olmaması için federasyon tarafından üç kamera kayıt sistemine geçildiğini kaydetti. Alanya’daki Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda üç kameralı kayıt sisteminin ilk kez uygulandığını belirten Erçin, sistem sayesinde hakem kararlarına yönelik tartışmaların son bulacağını söyledi.
Erçin, tekvando müsabakalarındaki üç kameralı kayıt sisteminin kullanıldığı yeni uygulama hakkında şu bilgileri verdi: “Dünya Tekvando Federasyonu’nun aldığı karar doğrultusunda kamera kayıt sistemi Türkiye’de iki yıldır uygulanıyor. Müsabakalarda tek kamera kullanılarak çekilen görüntüler, sporcuların farklı açıdaki hamlelerini görüntüleyemediği için hakem kararlarının doğruluğu konusundaki tartışmalara zaman zaman yardımcı olamıyordu. İlk kez uyguladığımız üç kameralı kayıt sistemiyle müsabakalarda sporcuların her açıdan görüntüsünü çekebiliyoruz. Hakem kararına antrenör tarafından olası bir itiraz edilmesi durumunda görüntüler inceleniyor. Kamera kayıtlarından sporcunun hamlesinin inceleyen hakemler puanlamayı daha sağlıklı yapabiliyor. Bu uygulama sayesinde hakem kararlarındaki tartışma en aza inecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.