Erbil'deki Bombalı Saldırıda Yaralanan 2 Kişi Türkiye'ye Gönderildi

Erbil'deki Bombalı Saldırıda Yaralanan 2 Kişi Türkiye'ye Gönderildi

Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde dün İl Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda yaralanan 2 kişinin tedavi için Türkiye’ye gönderildiği ifade edildi.

Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde dün İl Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda yaralanan 2 kişinin tedavi için Türkiye’ye gönderildiği ifade edildi. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmiş, 5’i ağır toplam 62 kişi yaralanmıştı.
Kimin tarafından düzenlendiği henüz bilinmeyen saldırıyı, El Kaide ile bağlantısı olan " Şumuh El İslam" isimli örgüt twitter hesabında desteklemişti. Saldırıda ölü ve yaralılar ile ilgili bilgi aktarmak için Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Sağlık Bakanlığı sözcüsü Halis Abdulkadir bir basın toplantısı düzenledi.
Halis, saldırıda ölenlerin 6’sının da emniyet mensupları olduğunu , yaralanan 62 kişiden ikisinin tedavi için Türkiye'ye gönderildiğini bildirdi. Halis, ayrıca ağır yaralı 2 kişiyi daha Türkiye'ye göndereceklerini dile getirdi.
Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, diğer yaralıların büyük bir kısmının taburcu edildiği, sadece 15 kişinin tedavisinin devam ettiğini açıkladı.





CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.