Erbil'de 'Ulusal Kürt Kongresi' Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Erbil'de 'Ulusal Kürt Kongresi' Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Irak’ın Kuzeyinde bulunan Erbil şehrine bağlı Selahattin kasabasında, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin başkanlığında önemli bir toplantı düzenlendi.

Irak’ın Kuzeyinde bulunan Erbil şehrine bağlı Selahattin kasabasında, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin başkanlığında önemli bir toplantı düzenlendi. Toplantı Barzani’nin Irak, Türkiye, Suriye ve İran’daki Kürt siyasi partilerine gönderdiği bir davet mektubu ardından bugün gerçekleşti.

Ulusal Kürt Kongresi hazırlıkları için ön görülen komisyon oluşturması amacıyla düzenlendiği bildirilen toplantıya 4 ülkeden 39 parti temsilcilerinin katılımı ile sabah saat 11.00 sularında başladı. Basına kapalı gerçekleşen toplantı hakkında daha sonra Bölgesel Kürt Yönetimi resmi sitesinde bilgi verildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Ulusal Kürt Kongresi için bazı stratejik konulara değindiklerini bildirildi. Toplantıda fikir ve önerilerini dile getiren taraflar, artık Kürtlerin tek ses ve tek stratejiye sahip olması gerektiğini, böylece barış mesajını her tarafa iletip, barış içerisinde birlikte yaşayıp ve barışçıl, siyasi yollarla Kürt sorununun çözülmesi için adım atılması gerektiğinin vurgulandığı ifade edildi.

Barzani, Kürtlerin yaşadıkları bölgelerde karşılaştıkları sorunları barış ve diyalog yoluyla çözülmesi için fikir birliğine gittiklerini aktardı. Ayrıca bütün Kürt siyasi partiler arasında iyi bir ilişki olması gerektiğini söyleyen Barzani; "Özellikle de Suriye’deki Kürt gurupların birbirleriyle iyi bir ilişki kurması gerekir. Böylece oradaki Kürt halkının haklarını elde edilmesi için beraber çalışılması gerekir." dedi.

Toplantının sonunda Kongre hazırlıkları için 21 kişiden oluşan ve bütün parti temsilcilerinin bulunduğu bir hazırlık komisyonu oluşturulmasına ve en kısa zamanda kongrenin gerçekleşmesi için çalışılmasına karar verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.