Erbil Hayvan Pazarı’nda Kurbanlık Hayvan Hareketliliği (Özel)

Erbil Hayvan Pazarı’nda Kurbanlık Hayvan Hareketliliği (Özel)

Irak'ın kuzeyinde bulunan Erbil şehrindeki Hayvan Pazarı hareketli günler geçiriyor. Kurban Bayramı’na günler kala halkın kurbanlık almak için akın ettiği pazarda, daha çok büyükbaş hayvanlar ilgi görüyor.

Irak'ın kuzeyinde bulunan Erbil şehrindeki Hayvan Pazarı hareketli günler geçiriyor. Kurban Bayramı’na günler kala halkın kurbanlık almak için akın ettiği pazarda, daha çok büyükbaş hayvanlar ilgi görüyor. Sabahın ilk ışıklarında araçlarla pazara getirilen kurbanlıklar, kısa sürede alıcı buluyor. Pazarda hayvan satan Hamid Muhammed isimli çiftçi, Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) kurbanlık hayvan satışı ve fiyatları hakkında bilgi verdi.

Muhammed, "Çok şükür güzel bir bayramı karşılamaya hazırlanıyoruz. Burada satışlar çok iyi. Fiyatların ise geçen yıldan hiç farkı yok. Herhangi fiyat artışı söz konusu değil. Maşallah halkımızın kurban kesme isteği her yıl daha da artıyor. Bu yıl büyükbaş hayvanlara talep çok fazla. Satışlardan çok memnunuz. “ dedi.

Bir diğer satıcı Muhammed Mustafa ise "Burası gördüğünüz gibi herkesin cebine hitap ediyor. Fiyatlar çok iyi. Kurbanlık hayvanlara büyük talep var.” ifadesini kullandı.
Kurbanlık hayvan almaya gelen Ali isimli şahıs ise kurban kesmenin faziletini anlattı. Ali,"Kurbanlık almak için geldik. Kurban kesmek çok büyük sevaptır. Efendimiz Hz. Muhammed(sav)kendi eliyle kurban keserdi. Biz de gücümüz yettiğince kurban kesmeye çalışacağız. Her sene olmasa da genellikle kurban kesiyoruz çok şükür." dedi.
Pazarda bazı alıcılar ise hayvan fiyatlarının yüksek olduğundan yakındı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.